SZÓRAKOZÁS

Ezt olvassuk idén ősszel

Szerző:
Szabó Anna
Nagyon gyorsan nyakunkon van az az időszak, amikor esténként egy izgalmas könyv társaságában jól esik visszahúzódni otthonunk melegébe egy csésze forró teával a kezünkben. Nézzük, mit olvasunk a hűvös estéken.

 


 Émile Ajar: Salamon  király szorong

 

 A címadó nem Dávid és Betsabé bölcs fia, hanem a párizsi  illetőségű, nyolcvanöt éves Salomon Rubinstein,  visszavonult nadrágkirály, aki a konfekcióiparban szerzett  vagyonából ajándékküldő és lelkisegély-szolgálatot  finanszíroz, sőt álmatlan éjszakáin maga is odaül a  telefonhoz, enyhíteni halálfélelmét, illetve tagadni annak  elkerülhetetlenségét.


 Ez a Salamon király rokon lélekre talál Jeanban, a  huszonöt éves taxisofőrben, aki elkeseredett küzdelmet folytat a természet törvényei ellen, és egyáltalán, minden állatért és emberért, amelyet vagy akit kihalás vagy meghalás fenyeget.

Grégoire Delacourt: Vágyaim listája

„A nők megérzik az ilyesmit”

 

 

A vidéki kisvárosban élő rövidáruboltost, Jocelyn Gourbette-et egy nap hatalmas szerencse éri: nyer a lottón. Bármit megvehetne magának, amit csak akar, őt mégis az foglalkoztatja, nem éppen most veszít-e el mindent, ami fontos volt számára.



 Irvin D. Yalom–Giny Elkin:  Minden nappal közelebb

 

A páciens, Ginny Elkin, nyugtalan, fiatal és tehetséges író,  akit a pszichiátria világa skizoidnak címkéz, akit mint  érdekességet egymás közt adnak-vesznek a szakemberek.
 A terapeuta, dr. Irvin Yalom, sikeres pszichiáter, aki éppen  írói hangját és stílusát keresi.
 

Terápiás célból egyeznek meg abban, hogy naplót  vezetnek minden egyes ülésről...

 

Morgan Sportès: Mindent azonnal

 

2006. január, Párizs. Kisstílű külvárosi bűnözők egy mindenre elszánt afrofrancia férfi irányításával elrabolnak egy fiatal zsidó bolti eladót, hogy váltságdíjat követeljenek érte. A tettesek – vegyes etnikumú diákok, munkanélküliek, drogdílerek – több mint három hétig tartják fogva embertelen körülmények közt. Használható információk reményében rendszeresen kínozzák, majd brutális módon végeznek vele.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL