GASZTRO

Gyors reggeli krémek pirítósra

Szerző:
Szabó Anna
Unod a vajas-felvágottas kenyereket reggelire? Változatosabb napindítóra vágysz? Íme, néhány finom krém, amikkel garantáltan egészségesen indul a napod! Kiegészíthetők főtt tojással, tálalhatók köretként, de önmagukban, egy pirítóson is tökéletesek!

 

Lencsekrém ördöggyökérrel (előkészületet igényel)

Fél zacskó kiválogatott lencsét alaposan átmosunk, majd néhány órára beáztatjuk kétszeres mennyiségű vízbe. Miután jól megszívta magát, feltesszük főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje. Ilyenkor már nagyon gyorsan megpuhul, a forrás után figyeljük gondosan! A főzővízbe sót, borsot, asafoetidát (ördöggyökér) és 4-5 levél friss bazsalikomot teszünk, majd addig főzzük, amíg teljesen puha lesz a lencse. Amikor kész, botmixerrel pépesítjük, és már tálalható is. Miután kihűlt, hűtőben tárolandó!

 

 

A legegyszerűbb zöldborsókrém

A friss vagy fagyasztott zöldborsót már forrásban lévő vízbe tesszük, és néhány perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és tálba tesszük, majd rányomunk ízlés szerint fokhagymát, és az egészet pépesítjük. Aki nem tudja elképzelni az ételeket só nélkül, tegyen bele nyugodtan, ám érdemes kipróbálni nélküle is, hiszen a borsó valódi zamata úgy jön ki igazán.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL