Fél zacskó kiválogatott lencsét alaposan átmosunk, majd néhány órára beáztatjuk kétszeres mennyiségű vízbe. Miután jól megszívta magát, feltesszük főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje. Ilyenkor már nagyon gyorsan megpuhul, a forrás után figyeljük gondosan! A főzővízbe sót, borsot, asafoetidát (ördöggyökér) és 4-5 levél friss bazsalikomot teszünk, majd addig főzzük, amíg teljesen puha lesz a lencse. Amikor kész, botmixerrel pépesítjük, és már tálalható is. Miután kihűlt, hűtőben tárolandó!
A friss vagy fagyasztott zöldborsót már forrásban lévő vízbe tesszük, és néhány perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és tálba tesszük, majd rányomunk ízlés szerint fokhagymát, és az egészet pépesítjük. Aki nem tudja elképzelni az ételeket só nélkül, tegyen bele nyugodtan, ám érdemes kipróbálni nélküle is, hiszen a borsó valódi zamata úgy jön ki igazán.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK