DIVAT

A legjobban öltözött nők 1910- 2006-ig

Szerző:
Szabó Anna
A világhírű Vogue magazin összeállításában 1910-től napjainkig megismerkedhetünk a világ legjobban öltözött hírességeivel. Színésznők, modellek, hercegnők, akik öltözködésükkel meghatározták a divatvilágot.
folytassuk hát összeállításunkat a 90-es éveknél:

1990-es évek:

A kilencvenes években az elegancia vette át az uralkodó szerepet a divat világában. Caroline monacói hercegnő, akarata ellenére ment hozzá Philippe Junot francia biztosítási szakemberhez. A házasság 1980-ban véget ért, hivatalosan 1992-ben a Vatikán bontja fel az esküt. Második férje, Stefano Casiraghi egy motorcsónakverseny áldozatává válik. Harmadik férje így Ernst August von Hannover lesz, aki arról híres, hogy gyakran támadja meg a sajtó képviselőit. Életének megpróbáltatásai ellenére mindig tündöklő, kifogástalan megjelenésű hercegnő a divatvilág kortalan elegancia, a klasszikus szépség megtestesítője.



Lépjünk át a modern divat korába. 1990-ben Helena Christiensen betört a modellvilág élére. A 68-as születésű szépség a mai napig gyönyörű és keresett modell. Stílusát a ceruza formájú szoknyák, különleges, bohém ruhák, nadrágok és nadrágkosztümök jellemzik.



Kiemelkedő szerepet töltött be a kilencvenes évek stílusában
Bella Freud.

A neves brit designer, a színész Lucian Freud lánya, aki Vivienne Westwooddal dolgozott együtt, míg 1990-ben el nem készítette első kollekcióját. A provokatív megjelenés, a konformizmus elleni lázadás jellemezte terveit.


Anna Wintour neve (az amerikai Vogue főszerkesztője, vezéregyénisége) ismerősen csenghet, főleg, annak, aki látta az Az Ördög Pradát visel című filmet. A főszerkesztőnőről mintázott szerepet Meryl Streep alakítja – nagyszerűen. Anna nőies stílusával, fitt alkatával, kifogástalan megjelenésével szintén a legjobban öltözött hölgyek közé tartozik.


És most, egy nagyobb ugrással, térjünk át a XXI. századra



2000-es évek:

Calvin Klein legújabb szívecsücske Kate Moss után Natalia Vodianova az orosz származású szupermodell, aki méltán került fel a Vogue divatlistájára. Igazi tündérmese az ő története. Mindössze 17 éves volt, mikor megérkezett Párizsba, hogy szerencsét próbáljon a szépségiparban. Az orosz piacról egyszerre a Gucci új parfümjének reklámkampányában találta magát, mint a parfümöt népszerűsítő gyönyörű arc. Azóta a mindössze 21 éves csodálatos modell, ma már egy két éves gyermek édesanyja, és boldog felesége Justin Portman híres, londoni arisztokratának.



Sienna Millert mindenki ismeri. Ki ne ismerné ugyanis Jude Law, mindannyiunk kedvencének szöszi ex-feleségét?

A modell-színésznő bohém stílusával, merész összeállításaival nyerte el a Vogue elismerését.




Sally Albemarle, a brit elit vezető tagja nem engedheti meg magának, hogy laza cuccokban szaladgáljon.


A bárónő hétköznap is híres tervezők modelljeit viseli (Alexander McQueen, Yves Saint-Laurent) Nemesi származása azonnal szembe ötlő, ha megpillantjuk elegáns ruháiban.




Zadie Smith
nem csak könyveivel arat óriási sikereket. Kifinomult ízlése a Vogue legdivatosabbnak tartott hölgyei közé emelte. Az eredetileg Sadie Smith néven született gyönyörű írónő Észak-Angliában látta meg a napvilágot. Egzotikus külsejét jamaicai származású édesanyjának köszönheti, aki 69-ben emigrált Angliába. A fotón Donna Karan csodás ruhakölteményében látható.




Daphne Guinness
a modern divattervezés egyik legszínesebb egyénisége. Az Ausztrál divat újságírónő Chanelltől Valentino-ig a legpazarabb megjelenésű kabát gyűjteménnyel büszkélkedhet. Rendkívüli jelenség, izgalmas ruhakombinációival minden alkalommal felhívja magára a figyelmet.






Az ismert reklámarc, Stella Tennant karakteres rövid hajával a legnevesebb topmodellek táborát erősíti.







A Chloé divatház ex-tervezője Phoebe Philo 2004-ben elnyerte a Brit Divatnagydíj legnagyobb elismerését. Ezúttal a Vogue elismerését is elnyerte, mint az egyik legjobban öltözött XXI. századi nő.





Ki is lehetne korunk legjobban öltözködő sztárja, ha nem a híres Kate Moss, az első „alacsony” szupermodell! Kate talán a világ legismertebb modellje.

Jellegzetes stílusában a laza, hippis (kiadós bulizás utáni zilált megjelenés) keveredik az eleganciával. Farmerek, és estélyik, kifogástalan kombinációjával hódít hétköznapokon is.





Végül, de nem utolsó sorban Thandie Newton büszkélkedhet eme nemes címmel. Legutóbb a 2004-es, Ütközések című filmben láthattuk. A fekete-amerikai színésznő titokzatos megjelenésével és kitűnő ízlésével kiemelkedő divatikonná vált.






Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL