FOGYÓKÚRA

A Született feleségek fitnesstitkai

Szerző:
Szabó Anna
Ha érdekel, hogyan teszik tökéletessé alakjukat a Született feleségek főszereplői, akkor mi beavatunk a fitnesstitkaikba. Hidd el, nincs benne semmi ördöngősség, te is követheted példájukat.

Teri Hatcher



Fitnessterv

Teri nagyon szaftos módját találta meg annak, hogy formába hozza magát: sztriptízórákat vesz. A sztriptíz minden izmot megmozgat és megerősít, és ami még jobb: lelkileg is feltölt, mert a sztriptíz nem arról szól, hogy felizgassunk egy pasit, hanem arról, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és szeressük a testünket. Azt a technikát, amit Teri tanul egy Los Angeles-i fitnessteremben, profi sztriptíztáncosok alakították ki, és igazi változást hozott Teri megjelenésében. A sztriptíz ideális az izomerősítéshez, és új alakot lehet a segítségével kialakítani. A foglalkozásokon először egy óráig nyújtják a fenék, a mellkas és a kar izmait, majd fél órán át táncolnak. A sztriptíz nagyszerű mozgásforma azoknak, akik bevallottan utálják a fitnesstermeket. Teri megpróbál hetente néhányszor eljárni egy másfél órás edzésre. Egyéb kedvenc elfoglaltságai közé tartozik még a golf és a túrázás.



Eva Longoria




Fitnessterv

Az általa játszott karakter, Gabrielle alig várja, hogy mikor veheti elő a jógaszőnyegét, hogy csinálhasson pár nyújtógyakorlatot, és Eváról is úgy tudjuk, hogy kipróbálta a jógát. És – Gabrielle-hez méltóan – ez a mozgásfajta ideális arra, hogy feldobd a szexuális életedet, mert a nyújtás, a pózok és a légzőgyakorlatok nagyon szexisek. Eva hetente háromszor sportol, hogy formában maradjon: mindenfélét csinál, a boxolástól a kardióig. A sziklamászást, a kickboxot, a jógát és a salsát is szereti.



Nicollette Sheridan





Fitnessterv

Nicollette azt állítja magáról, hogy nagyon sportos, hiszen imádja a sportokat, különösen a röplabdát. Ezenkívül nagyon szeret még lovagolni és síelni.



Felicity Huffman



Fitnessterv

A Felicity által játszott karakter, Lynette úgy tud formában maradni, hogy állandóan a hiperaktív gyerekei után rohangál. A való életben azonban Felicity inkább a hagyományosabb módszereket kedveli: szeret teniszezni, síelni, futni, biciklizni és túrázni.



Marcia Cross



Fitnessterv

Az alakja a kosztümben is egész jó, de akkor válik igazán nyilvánvalóvá, hogy mennyire jó teste van, amikor piros csipkés fehérneműre vetkőzik, hogy visszacsábítsa a férjét. Marcia a nehéz (power) jógagyakorlatoknak tulajdonítja azt, hogy vékony, de kidolgozott teste van. Rendszeresen eljár 90 perces foglalkozásokra, ahol 45 percig álló pózokat gyakorol, 30 percig hasizmot erősítő gyakorlatokat végez, és 15 percig relaxál.



A te fitnessterved



A cél az, hogy minimális idő alatt maximális eredményt érjünk el. Még akkor is, ha rendszeresen mozogsz, holtpontra jutsz, ha hat héten keresztül ugyanazt csinálod. A következő két hétre térj vissza az alapokhoz, és koncentrálj azokra az alapgyakorlatokra, amelyek biztosan eredményre vezetnek. A következő öt gyakorlat minden fő izomcsoportot megmozgat, és tetőtől talpig formába hoz. A pulzust is növelik (ezért több kalóriát fogsz égetni), és vékony izomszövetet építenek. Egy kiló izomszövet kevesebb helyet foglal el, mint egy kiló zsírszövet – ez az oka annak, hogy sok nő egy mérettel kisebb ruhákat hord, miután elkezd súlyzózni vagy erősíteni. Az izomszövet emellett több kalóriát is éget, mint a zsírszövet, ezért minél több izmod van, annál több kalóriát fogsz égetni.


Mielőtt nekikezdesz

- Minden gyakorlatot el tudsz végezni otthon vagy a fitnessteremben.
-  A gyakorlatok előtt először mindig melegíts be: sétálj, biciklizz, vagy emelgesd a lábad egy helyben (mintha gyalogolnál) 10 percig.
-  Minden gyakorlatot próbálj meg 8-12-szer elvégezni, hetente háromszor. Ha már könnyen meg tudsz csinálni 12-t minden gyakorlatból, akkor kezdj két sorozatot csinálni mindenből.
-  Emellett végezz hetente 4-5 alkalommal kardiómozgást (lásd lejjebb a kardiómozgásokat), legalább 30 percig.
-  A gyakorlatok után mindig nyújts ki azokat az izmokat, amelyeket megdolgoztattál.


1. Guggolás

Előnye: Megemeli és formásabbá teszi a feneket.

Állj csípőszélességnél kicsit szélesebb terpeszben. Engedd le a fenekedet, mintha le akarnál ülni egy székre, és számolj (egy, kettő), miközben lemész. Vigyázz, hogy a térded ne kerüljön a lábujjad vonala elé. Maradj így egy lélegzetvételnyi ideig, aztán állj fel lassan, és közben számolj el egytől négyig.

Amire figyelned kell: Miközben felállsz, szorítsd össze a farizmaidat.


2. Fekvőtámasz

Előnye:
Szépíti a dekoltázst, és formásabbá teszi a vállat és a felkart.

Először térdelve csináld a fekvőtámaszokat, a karod a vállad vonalában legyen, a mellkasodnál kicsit szélesebben, az ujjaid nézzenek előre. (Ahogy erősödsz, elkezdhetsz háromnegyedes fekvőtámaszt csinálni: a térdedet tedd messzebbre a mellkasodtól, hogy a combod meredekebben álljon.) Nézz egyenesen a padlóra, és összeszorított hasizmokkal lassan hajlítsd meg a karjaidat, és hajolj a föld felé – közben számolj el négyig. (Nem muszáj megcsókolnod a padlót, elég, ha 20 centivel a padló fölött megállsz.) Térj vissza a kiindulási helyzetbe: számolj el négyig, miközben felnyomod magad, és közben vigyázz, hogy a könyöködet ne feszítsd meg.

Amire figyelned kell: A hasizmaidat végig feszítsd meg.



3. Kitörés

Előnye: Keskenyebbé és formásabbá teszi a combokat.

Állj egyenesen, majd lépj egy nagyot előre a jobb lábaddal. Hajlítsd be a lábadat egészen, hogy a bal térded majdnem leérjen a földre. Vigyázz arra, hogy a jobb térded maradjon egy vonalban a bokáddal. Ezután lépj vissza a kiindulási pozícióba, és ismételd el ezt a mozdulatot 8-12-szer. Amikor előrelépsz, számolj el kettőig, amikor pedig felemelkedsz, négyig számolj.

Amire figyelned kell: A testsúlyodat egyenlően oszd el a két lábadon, hogy egyformán dolgozzanak, amikor fel- és lemész.



4. Tricepszgyakorlat

Előnye: Erősebbé és formásabbá teszi a karok hátsó részét.

Ülj le egy székre. A karoddal fogd meg a szék szélét a combod mellett. A talpadat végig tartsd a földön, a térded pedig legyen hajlítva. A fenekedet told a szék szélére, majd ereszd le a padló irányába, miközben behajlítod a könyöködet. Eközben számolj el kettőig. Miközben kinyújtod a karodat, told vissza magad a székbe, és közben számolj el négyig.

Amire figyelned kell: Vigyázz, hogy a könyököd ne lógjon ki oldalra, és a fenekedet végig tartsd a szék közelében. Ne a lábaddal told vissza magad a székedbe, hanem a karoddal.



5. Hasprés

Előnye:
Erősebbé és laposabbá teszi a hasat.

Feküdj a hátadra. Hajlítsd be a térdedet, a talpad pihenjen a padlón. A kezedet tedd a füledhez. A válladat emeld fel a földről, és tekerd előrefelé. Csak pár centivel emeld meg a vállaidat, a hátad alsó része maradjon végig a földön, a hasizmodat pedig húzd a gerinced felé. Miközben emelkedsz, számolj el négyig, és amikor visszaereszkedsz a földre, akkor is számolj el négyig.

Amire figyelned kell: Ne feszítsd meg a nyakadat, és ne a nyakaddal próbálj meg felemelkedni. Az állad alatt mindig legyen legalább akkora hely, ahol egy alma kényelmesen elfér. Vannak, akik el tudják kerülni a nyak megfeszítését, ha a nyelvüket a szájpadlásukhoz nyomják.



Kardiómozgások

Az alábbi értékek egy 65-70 kg súlyú nőre vonatkoznak. Minél erőteljesebben végzed az adott mozgásfajtát, annál több kalóriát fogsz égetni!

30 perces mozgás által elégetett kalória:

Aerob mozgás (aerobic, sztriptíz): 180-240
Biciklizés: 150-360
Futás: 200-400
Lovaglás: 150-280
Power jóga: 150-210
Tenisz: 210-330
Túrázás: 200-300
Ugrálás: 300-450
Úszás: 180-360


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL