KÖZÉRZET

Aloe vera - kívül-belül csodálatos

Szerző:
Szabó Anna
Ezt a sokoldalú növényt a szépségápolásban és az alternatív gyógyászatban egyaránt hasznosítják. Napjainkra a világ számos országában elismerik a kozmetikai iparban és a gyógyászatban egyaránt, és termesztik is. Az aloe vera leveleiben van a gyógyhatású sűrű, kocsonyás nedv, melynek számtalan felhasználási módja létezik.

 

Arcbőrre

A növény leveleiből kinyert friss gél ideális bőrápolásra, hiszen gyulladáscsökkentő hatású, így a pattanásos bőrfelület kezelésére is kiválóan alkalmas. Egy kanálnyi aloe vera gélt keverjünk el egy kanálnyi mézzel, ezzel az arcpakolással pihenjünk 20-25 percet.

Égési sérülésre

Kisebb fokú égések kezelésére is alkalmazható az aloe zselé, hiszen fertőtleníti és nyugtatja a bőrt. Napégésre is ideális, vékony rétegben felkenve hűsíti a nap égette bőrrészt és gyorsítja a hámosodást.

Élettani hatása

Magas vitamintartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású. Gyorsítja az anyagcserét így hatásos méregtelenítő és tisztító. Idegnyugtatóként és fájdalomcsillapítóként is gyakran alkalmazzák.

A szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásai miatt érdemes aloe vera tartalmú italt fogyasztani, amit mi magunk is elkészíthetünk. Egy levelet óvatosan hámozzunk meg, ügyelve arra, hogy a nyúlós, sárga résztől is szabaduljunk meg, és csak a levél belsejében lévő átlátszó gélt tegyük turmixba. adjunk hozzá fele annyi mennyiségű ásványvizet, mint az aloe gél. Néhány napig hűtőben is eláll.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL