SZÉPSÉG

Sérült, gyenge hajra való samponokat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
Hajunkat rengeteg káros hatás éri naponta. A megfelelő ápolószerekkel persze megvédhetjük és óvhatjuk, hogy sokáig egészséges és szép maradjon. A hajápolás legfontosabb alapköve a sampon, így leteszteltük a piac egyik legújabb és egy kicsit régebbi termékét egyaránt.

 

Ha sampon, akkor legyen megfelelő állagú, kellően hatásos, tisztítson, ápoljon, de ne nehezítse el a hajat és nem utolsó sorban, legyen jó illata és megfelelő ára. Elsőként a Schwarzkopf nem olyan régen piacra dobott új termékcsaládjából, az Ultime Essence-ből a sérült, gyenge hajra való terméket próbáltuk ki: az Omega Repair sampont. Ez után a Pantene Pro-V Nature & Fusion Strenght &Shine samponja következett, amely normál, gyenge hajra javasolt. Nézzük, megfeleltek-e az elvárásoknak?

Ultime Essence – Omega Repair sampon


A csomagolás letisztult, igényes, arany-fehér színű, sőt még az ajánló és fejlesztő, Claudia Schiffer képe is rajta van. A flakon formája lapított ovális, így könnyű fogást és tárolást tesz lehetővé, helytakarékosabb, mint a kör alapú tubusok. Az elején nincs magyar felirat, a csehül, angolul és szlovákul beszélőknek nem kell megfordítani, ugyanis csak ezeken a nyelveken került fel ide, hogy milyen hajra való samponról van szó. Magyar nyelvért a hátoldalra kell tekintenünk. Az ott található le nem ázó, meg nem kopó matricán viszont részletes leírást kapunk, valamint még egy idézetet is Claudia Schiffertől, az aláírása mellé – mintha nekünk dedikálta volna. A furcsa az, hogy ide viszont az angol verzió már nem került fel valamiért.

A kupak könnyen nyílik, nagyot kattan és biztosan zárható vissza. Maga a sampon pedig nem folyik, sűrű, gyöngyház színű krém, amiből nem kell sok, ugyanis jól eloszlatható és kiválóan habzik. Egyenesen krémes a habja, igazi kényeztetés, szinte csak masszírozni kell. Leöblítése könnyű, nem ragad, nem hagy semmilyen kellemetlen érzetet a hajon.

Már kibontáskor is az első, ami megfogott, az illata volt. Egy igen egyedi, de annál kellemesebb illat. Parfümös, de igen tartós, ugyanis a következő hajmosás előtt is lehet még érezni, sőt akárhányszor megfésülködtem, kibontottam a hajamat, mindig körüllengett és elbűvölt az illat. Sokszor csak úgy beleszimatoltam a flakonba, hogy érezhessem ezt a csodálatos illatot.

A benne lévő Ultime-4-complex, ami gyöngy kivonat, panthenol és két féle finomított keratin kombinációja, rendkívül jól ápol. A mindennapos súrlódás, fésülködés, hajformázás és a környezet megannyi hajra káros hatása ellen is megerősíti a hajunkat. Amit ígér, azt be is váltja, száradás után a haj könnyed, mégis szép fényes és egészségesen erős lesz. Selymes hajat eredményez, a formázásban semmilyen gondot nem okozott. A töredezést is csökkenti, a már meglévőkön is segít, de inkább megelőzésként az igazi, ugyanis néhány alkalom után lehet látni igazán, hogy a hajvég szebb és egyre kevésbé törik. Pedig csak a samponról beszélünk, mellé a balzsam csak ráadás lehet. Hajtól függően 3-4 napig is szép marad a haj tőle, pedig az ilyen ápoló samponoknak sokszor az a hátrányuk, hogy elnehezítik a hajat, hamarabb zsírosodik, de szerencsére ebben az esetben nem kell ilyentől tartani.

A kiszerelés 250 ml-es és akcióktól függően 990 és 1500 Ft között mozog, amiért egy igazán jó terméket kapunk 12 hónapos szavatossággal. Ráadásul nem is kell különleges helyeken keresnünk, ugyanis a hiper- és szupermarketekben, drogériákban és azok online áruházaiban is megtalálhatjuk. A balzsamja 200 ml-es kiszerelésben kapható, a sampon áráért, valamint a termékcsalád része még a hajpakolás és hajápolók is, amik valamivel drágábbak, de ezek bátran után kijelenthetjük, hogy megéri beruházni.

Pantene Pro-V Nature & Fusion – Strength & Shine sampon


A csomagolás fehér-zöld-réz színű, ami természetes hatást kölcsönöz, egyszerű, minimálisra törekvő. Maga a flakon érdekes, nem teljesen kör alakú, hanem itt-ott lapított, de ezáltal sajnos elég csúszós fogást biztosít. Megfogása kis kezű nőknek gondot okozhat, vizes kézzel pedig bárkinek meggyűlhet a baja vele. Cserébe a rajta lévő címkék nem áznak le. Az elején elég szűkszavúak, ugyanis a nevén kívül semmi nincs ráírva, tehát meg kell fordítanunk ahhoz, hogy tanulmányozni tudjuk a leírást. Itt azonban meg tudjuk, hogy elég jó összetevőket tartalmaz, így kicsit nyugodtabb szívvel tehetjük a kosarunkba.

A kupak elég nehezen nyílik, de garantáltan biztos zárást tesz lehetővé. A sampon átlátszó, nagyon kevés világoszöldes beütéssel, az állaga pedig inkább géles, amit nem igazán tapasztaltam eddig. Cserébe jól habzik, bár több vízre van szükség hozzá. Nagyszerű a tisztító hatása, a mosás után a hajon érezni lehet a tisztaságot. Ilyenkor szinte „nyers” a haj, ami tökéletes alapja egy hajpakolásnak vagy balzsamnak.

Az illata természetes, inkább növényes, mint virágos, egy rét illatához tudnám leginkább hasonlítani - engem megragadott, ahogy a hajamat is, mivel igazán tartós. Ami az ápolást illeti, a Pro-V technológiája, az ázsiai természetes összetevők és az akácvirág kombinációja 10-szer erősebb és láthatóan fényes hajat ígér. Ha 10-szeres erősödés nem is tapasztalható, de tényleg erősíti a hajat, ugyanis az átlagos hajhullási mennyiséget is csökkenti és a hajvégeket is szépen zárja. Igazán puha és fényes hajat kapunk hajszárítás és formázás után, sőt még a zsírosodást is lelassítja - 3 napig nem kell bíbelődnünk a hajmosással. Ha mindezt a termékcsalád többi tagjával kiegészítjük, a siker garantált. Nekem a hajpakoláshoz volt szerencsém, ami egyenesen tökéletes.

Szerencsére könnyen fellelhetőek, drogériák, bevásárlóközpontok és rengeteg kisebb boltban is ott sorakoznak a polcokon, néhol még a régi kiadásban, amelynek csupán a csomagolása más, de ez ne tévesszen meg senkit! Az ára szélesebb palettán mozog. Egyébként megfizethető és jól eltalált termékek, ugyanis a sampon a maga 250 ml-ével 650-800 Ft között kapható, a 200 ml balzsam ugyanennyibe kerül. A hajpakolás már drágább, 1800 Ft körüli összegért vehetjük meg, azonban sokáig elég, kevés is elég belőle, sőt minimálisan habzó is. Ebben a termékcsaládban megtaláljuk a 400 ml-es samponokat és balzsamokat is, amelyekhez egy-egy akció keretében igazán jutányos áron juthatunk hozzá, 900-1700 Ft-ért. Kiváló választás, ha hajunk több igénybevételnek van kitéve és erősíteni szeretnénk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL