Hozzávalók:
½ kg darált zabpehely
½ kg sovány túró
20 dkg kókuszzsír
1 tk só
1 tojás
2-3 ek magos mustár
A zabpelyhet, a túrót, a mustárt és a kókuszzsírt egy kevés víz, vagy növényi, ill. sovány tej segítségével összegyúrjuk. Lisztezett (használjunk tönkölylisztet, vagy zablisztet) deszkán fél mm-es vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással, majd kiszaggatjuk és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sül!
Opcionálisan a kekszek tetejét megszórhatjuk reszelt (füstölt) sajttal is. De a tésztába is szórhatunk a sajtból, ezáltal növelve kekszünk gasztronómiai értékét.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK