GASZTRO

Sós zabkeksz

Szerző:
Szabó Anna
Vannak alkalmak, mikor nem annyira édes kekszre vágyunk, néha jól jönne egy kis sós, de egészséges nassolni való is. Ilyen esetekre hoztam most egy végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető kekszet, melynek csak egy hátránya van: aki egyszer megkóstolja, függővé válik tőle.

 


Hozzávalók:


½ kg darált zabpehely
½ kg sovány túró
20 dkg kókuszzsír
1 tk só
1 tojás
2-3 ek magos mustár

A zabpelyhet, a túrót, a mustárt és a kókuszzsírt egy kevés víz, vagy növényi, ill. sovány tej segítségével összegyúrjuk. Lisztezett (használjunk tönkölylisztet, vagy zablisztet) deszkán fél mm-es vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással, majd kiszaggatjuk és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sül!

Opcionálisan a kekszek tetejét megszórhatjuk reszelt (füstölt) sajttal is. De a tésztába is szórhatunk a sajtból, ezáltal növelve kekszünk gasztronómiai értékét.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL