SZÉPSÉG

Tippek a feszes keblekért

Szerző:
Szabó Anna
A test rengeteg hatásnak van kitéve, ezért fordítunk bizonyos területek ápolására annyi időt. A bőrünk, izmaink, vagy egészségünk ápolásakor azonban sokszor elfeledkezünk arról, hogy nőként igenis gondolnunk kell melleink egészségére és küllemére is. Hoztunk néhány tippet, hogy ezt a területet is hatékonyan és eredményesen tudd ápolni, így az mindig feszes és gyönyörű lesz.

 

Sok múlik a genetikán, hogy idővel mennyire ereszkednek meg melleink, de ha időben teszünk érte, megállíthatjuk a folyamatot. Jó tudni, hogy nem csak a genetika a felelős, hanem sok más változás is az életünkben. Ezek közé tartozik a hormoningadozás, hízás, fogyás, és talán a legdrasztikusabb, a szoptatás is. Ezeket azonban néhány egyszerű trükkel kordában tarthatjuk, és máris nem lesz szörnyű a hatásuk.


A mell bőrének ápolása


Ahhoz, hogy melltartó nélkül is feszes és kívánatos melleink maradjanak, oda kell figyelnünk a bőrünk ápolására is. Megtehetjük ezt a legkülönbözőbb módokon. Rengeteg olyan kozmetikum létezik, ami kiváltképp ezen terület karbantartására készült, például pakolások, krémek, radírok. Válogathatunk ezek közül is, ezenkívül pedig például ápolhatjuk alkalmanként szőlőmagolajjal is, ami kifejezetten jó hatással van a bőrre, ráadásul kiváló feszesítő. Helyenként egy bőr megújító, felfrissítő masszást is alkalmazhatunk.


Tornagyakorlatok


Számtalan mellfeszesítő gyakorlat létezik. Megjelentek DVD-k, könyvek a témában, amik közül kedvünkre válogathatunk. Az egyik legfontosabb, hogy az elején megfelelően bemelegítsünk. Azután következhetnek a gyakorlatok. Hetente, kéthetente – ahogy időnk engedi – végezzünk ilyen gyakorlatokat, így vitalitásunkat is megőrizhetjük. Ha pedig a szokványos tornánkba építjük be alkalmanként, biztos, hogy nem feledkezünk meg róla.


Néhány gyakorlat példaképpen, hogy lássuk, mennyire egyszerű feladatsorokról van szó:


- Karok tárogatása, valamilyen súly használatával:


Használhatunk a gyakorlathoz akár két fél literes teli üveget is. A lényeg, hogy körülbelül félkilósak legyenek egyenként. Kisterpeszben álló helyzetben, kezünkben a súlyokkal, egyenes karral, zárjuk majd nyissuk a karjainkat, lassan. Akár középen zárt helyzetben várhatunk is néhány másodpercet, mielőtt szétnyitjuk a karjainkat. Ugyanezt a gyakorlatot végezhetjük hajlított karral is, ilyenkor a kézfejek felfelé néznek. Bármelyiket is választjuk érdemes kis szünetekkel, háromszor húsz sorozatot megcsinálni.

- Fekvőtámasz:


Kiváló mellfeszesítő gyakorlat, és lehet, hogy egyébként is az edzéstervünk része.

- Karkörzés:


A test mellett párhuzamosan, vagy felváltva is végezhetjük a karkörzés, a mellizmok mellett, jótékony hatással lesz a vállizmainkra is.

- Nyújtó gyakorlatok:

Kifejezetten jót tesz, ha az edzés végén nyújtunk kicsit. Ellazítja a megfeszült izmokat, segíti a másnapi izomláz leküzdését, még mielőtt az megjelenne.


Amit tehetsz még a tornán és a hidratáláson kívül


A helyes testtartás minden izmunkra hatással van, így nem meglepő, hogy a mellizmainkra is, ezért fontos, hogy erre is odafigyeljünk.


A nem megfelelő melltartó sokat ronthat a helyzeten, így mindig olyat válasszunk, ami kényelmes.


Fontos a jó alátámasztás, ezért a folytonos melltartó nélküliség sem megoldás. Meg kell találni az aranyközép utat.


A váltó zuhany, azaz a hideg-meleg víz váltogatása zuhanyzás közben segíti a vérkeringést, és jótékony hatással van a bőrre.


Fogyasszunk elegendő folyadékot, hiszen az hatással van a bőrünkre, így erre a területre is.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL