GASZTRO

Reggeli keksz házilag - egészségesen

Szerző:
Szabó Anna
A zabpelyhes finomságok a legjobb választás azoknak, akik egészségesebben szeretnének táplálkozni, vagy fogyni vágynak. Amellett hogy egészséges, és alacsony a kalóriaértéke laktató, és mennyei finomságok készíthetőek belőle. Hoztunk egy receptet is, hogy biztosan kedvet kapjatok hozzá.

 

A zabpehelyről


Mindamellett, hogy nagyon tápláló, élettani hatásai is kiválóak, így jó szívvel ajánljuk mindennapi fogyasztásra. Jótékony hatásai között szerepel: az emésztés helyretétele, a koleszterinszint csökkentése, táplálja az idegrendszert, stabilizálja a vércukor szintet, rendszeres fogyasztása erősítheti a csontokat, karbantartja a szívet. Amennyiben csökkenteni szeretnénk a szénhidrát bevitelünket, viszont nem szeretnénk teljesen kiiktatni, fogyasszunk zabpelyhes ételeket, mivel lassan felszívódó szénhidrát, így tovább tart a jóllakottság érzés is, nem mellesleg fehérjéket is tartalmaz. Ételeinkben helyettesíthetjük a fehér lisztet zabpehely liszttel, így sokkal táplálóbb és egészségesebb ételek kerülhetnek az asztalunkra.

Zabpehely keksz recept


Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, könnyen variálható, így költséghatékonyan és ellenőrzött hozzávalókból készíthetjük el reggeli kekszünket.

Hozzávalók


-4 evőkanál liszt (sima fehér)

-27 dkg zabpehely apróbb vagy darált

-fél tábla étcsoki (jobb minőségű)

-egy nagy kanál kókuszzsír

-egy tojás

-édesítőszer akár lehet nyírfacukor is

-1 narancs héja belereszelve

-egy csipet só

-egy marék pirított mogyoró, aprítva

-Ízlés szerint tehetünk még bele aszalt gyümölcsöt és magvakat is, így akár változatossá is tehetjük.


Elkészítés:


Minden olyan hozzávalót aprítsunk fel, ami igényli, majd keverjünk össze mindent, és gyúrjuk tésztává. Ha elkészültünk, vizes tenyérrel alakítsuk a kívánt formára, majd egy tepsibe, sütőpapírra helyezve, körülbelül egyforma távolságra süssük előmelegített sütőben negyedórát.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL