Hozzávalók
– 25 dkg liszt
– 25 dkg cukor
– 1 dl olaj
– 1 tojás
– 1 cs sütőpor
– 3 ek kakaópor
– 2 dl tej
– 4 ek baracklekvár
Elkészítés
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat is; az olajat, a tojást, a tejet és a baracklekvárt, amit ízlésünknek megfelelően változtathatunk - tehetünk helyette eper, szilva vagy áfonya lekvárt is. A masszát kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK