GASZTRO

Omlós kuglóf a borongós napokra

Szerző:
Szabó Anna
Mindenkivel megesett már biztosan, hogy nem tudott magával mit kezdeni egy esős napon. A sütés tökéletes elfoglaltság az ilyen helyzetekben, valamint a végeredmény is hangulatosabbá teszi azt a szürke napot. Remélem, ezzel a recepttel többeknek melegség járja át a testét az ablakon át figyelve az őszt.

 

Hozzávalók:

50dkg finomliszt
2,5dl langyon tej
4 evőkanál cukor
3dkg élesztő
1 tojás
5dkg vaj vagy margarin
3 csomag vaníliás cukor
½ kávéskanál só

Elkészítése:

1,5dl langyon tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Eközben a lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, a maradék 3 evőkanál cukrot, majd végül az élesztőt is.

Jól összedolgozzuk, majd belegyúrjuk a felolvasztott vajat, és tovább dagasztjuk a tésztát.

Letakarva félretesszük, kelni hagyjuk 30 percet.
Ezt követően lisztezett felületen a tésztát 40-45 cm hosszú hengerré sodorjuk, de ez függ a kuglófformánk méretétől is. Mielőtt a formába helyeznénk, az kivajazzuk, kilisztezzük.

Az formázás során akár néhány szem mazsolával is megízesíthetjük, amiket egyenletesen eloszlatva a tésztába nyomkodunk.
Hideg sütőbe helyezzük, amit 180°C –ra állítunk. Ha elérte a hőfokot még 30-40 percet sütjük.

Az idő leteltével az 1,2dl langyos tejben feloldott vaníliás cukrokkal meglocsoljuk a kuglófot, és visszatoljuk a sütőbe még 10 percre.
Amikor teljesen elkészült, kicsit állni hagyjuk a formában, rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük, megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat az esős napokon is!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL