SZÁMMISZTIKA

A 6-os szám titka - Ha a szerencseszámod a 6..

Szerző:
Szabó Anna
Lehet, hogy valakinek épp a hatoslottó hoz szerencsét, vagy éppen pont a hatos szám az, ami gyakran felbukkan az életében, de például az ókorban inkább kerülték ezt a számot, sőt az egyiptomiaknál nem is volt használatos. Inkább elmarasztaló jelzőkkel illették, a bűnösökkel, a hamis prófétákkal hozták összefüggésbe.

 

Mindenki, aki valamely hónap 6-án, 15-én vagy 24-én született, a hatos szám jegyében jött a világra. Megvizsgálva ezeket a számokat, a jegyeik összege valóban minden esetben hatot ad (pl. 2 + 4 = 6). Különösen igazak rájuk a következők, ha április 20. és május 20. között, illetve szeptember 21. és október 27. között látták meg a napvilágot. Ha fontos döntéseiket a fenti napokon hozzák - kivált, ha ezek keddi, csütörtöki vagy pénteki napokra esnek - igazán szerencsések lehetnek.

A 6-osok rendkívüli kisugárzással rendelkeznek, csak úgy vonzzák magukhoz az embereket. Már a külsejük is ezt a célt szolgálja, hiszen nagyon adnak magukra, mindig csinosak és ápoltak. Ha vezetők, akkor nagy valószínűséggel lubickolnak alkalmazottaik szeretetében. Segítőkészek, mindig ott vannak, ahol szükség van rájuk.

Számukra mindenképp megfelelő a közösségben folytatott munka, bár szorgos és megbízható személyiségüket mások esetleg kihasználhatják. Pályaválasztást tekintve alkalmasak lehetnek pedagógusnak, mediátornak, a családok gondjait megoldó pszichológusnak, vagy akár ügyvédnek.

Praktikus és ötletes megoldásaikról híresek. A szorgalmuk mellett néha beleesnek a lustaság csapdájába is és ilyenkor átadják magukat a saját kedvteléseiknek.

Céljaikhoz, terveikhez hűen ragaszkodnak, sőt előfordulhat, hogy ezzel kapcsolatban merevvé és csökönyössé válnak, ha valaki szeretné eltántorítani őket. Kötelességtudatuk is példamutató, bármi áron véghezviszik a feladataikat, vagy bármit, amit elterveztek. Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy a karrierjükbe temetkeznének, inkább csak arról van szó, hogy a jól elvégzett munka után következő elégedettségre, harmóniára törekednek. Gondolkodásuk hagyománytisztelő, és ezért konzervatívnak, maradinak titulálhatják. Folyton a tökélyre szeretnék vinni azt, amit elterveztek, illetve amit feladatul kaptak. Ezzel szemben nem kedvelik, ha folyton mércét állítanak eléjük, megmérettetéseknek vannak kitéve. A kritikát sem viselik túl jól.

Amennyiben szeretnek valakit, azt anyai gondoskodással veszik körül. Ebből is következik, hogy rendkívül otthon- és családcentrikusak: ha kell, ők azok, akik összetartják a családot. A négyesekhez hasonlóan ők is biztonságra törekednek, arra, hogy otthon, a családi fészekben minden a lehető legnagyobb rendben menjen.

Barátaik igazi társasági emberekként ismerik őket, akik mindig jókedvet teremtenek maguk körül. Kapcsolataikban rosszul tűrik a konfliktusokat és a féltékenységet. Épp ezért kerülik a nézeteltéréseket; harmóniára, békére törekednek. Hűségesek és alázatosak szeretteik irányában, ez utóbbit hajlamosak túlzásba is vinni. Folytonosan adnak és gondoskodnak, amely azonban felborítja a belső egyensúlyukat, de ezt saját maguknak sem merik bevallani.

Kiállnak azokért, akiket szeretnek és becsülnek. Párjukként olyat választanak, akivel nem lesznek heves vitáik, ez utóbbiak ugyanis elgyengítik őket. A szerelmük lesz a legfontosabb ember az életükben, akinek a kedvéért bármire hajlandóak. Előfordulhat, hogy korán családot alapítanak, de nem biztos, hogy elsőre megtalálják a párjukat. Mivel minden téren egyensúlyra törekszenek, így ha akár párkapcsolatukban is előfordul, hogy elbillen a mérleg nyelve valamelyik irányba, és alá-vagy fölérendelt szerepbe kerülnek, úgy képesek, és véget vetnek a kapcsolatnak. Akárhogy is, kapcsolaton belül vagy kívül, de megkeresik a számukra oly fontos kiegyensúlyozott összhangot.

Szeretik, ha a környezetükben élők útját egyengethetik, de csak addig, amíg ez önmaguk útját nem keresztezi. Ha a saját boldogságuk megvan, akkor képesek másokéban is közreműködve megteremteni azt. Ez azonban sokszor abban nyilvánul meg, hogy ha kell, ha nem, osztogatják a kéretlen tanácsaikat, és ezt környezetük bizony nem feltétlenül veszi jó néven. Csupán jóindulatból ugyan, de szeretnek beleavatkozni mindenbe.

Romantikus idealisták, jó esztétikai érzékkel rendelkeznek, szeretik a szépet, melyet bármilyen művészeti alkotásban képesek meglelni. A művészetet olyannyira kedvelik, hogy ha tehetik, anyagilag is támogatják, és szívesen látogatják a különböző előadásokat. Örömüket lelik az alkotásban, ami lehet a saját maguk által szépen berendezett lakás, vagy akár valamilyen kézműves munka eredménye, amit mondjuk közösen a gyerekekkel készítettek.

Szerencsés napjaik a kedd, a csütörtök és a péntek; köveik a türkiz és a smaragd. Ajánlatos ezek egyikét magukon hordani vagy akár marokkő formájában.

Néhány híres hatos:

Michelangelo március 6.
Oliver Cromwell április 24.
Jeanne d’Arc január 6.
Moliére január 15.
P.G. Wodehouse október 15.
VI. Henrik december 6.
Viktória királynő május 24.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL