GASZTRO

Káposztás vagy juhtúrós sztrapacska

Szerző:
Szabó Anna
Hívják csírásgaluskának, galuskának, haluskának, tréfásan gyakran nyögőnek, nyögvenyelőnek is. Az eredeti, hagyományos, reszelt burgonyás nokedli túróval és káposztával készül, nálunk, Magyarországon terjedt el a juhtúrós-sült szalonnás változat. Te melyiket szereted?

 

Hozzávalók

fél kg burgonya
1 tojás
kb. 25 dkg liszt
25 dkg túró/juhtúró
10 dkg vaj

párolt káposzta

Elkészítés


A nagyobb szemű burgonyát meghámozzuk és finomra reszeljük. Beletesszük a tojást, a kevés sót, ezután a liszttel, valamint egy kevés vízzel galuska sűrűségű tésztát keverünk. Sós vízben nokedli szaggató segítségével több részletben kifőzzük.

A vajat (esetleg margarint) felolvasztjuk, a túrót áttörjük és összekeverjük a már leszűrt tésztával.

Ízesíthetjük juhtúróval, pörccel, sonkával, párolt édeskáposztával, vagy párolt hordóskáposztával, vagy akár rántottával is.
Laktató, kiadós egytálétel.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL