Hozzávalók
fél kg burgonya
1 tojás
kb. 25 dkg liszt
25 dkg túró/juhtúró
10 dkg vaj
só
párolt káposzta
Elkészítés
A nagyobb szemű burgonyát meghámozzuk és finomra reszeljük. Beletesszük a tojást, a kevés sót, ezután a liszttel, valamint egy kevés vízzel galuska sűrűségű tésztát keverünk. Sós vízben nokedli szaggató segítségével több részletben kifőzzük.
A vajat (esetleg margarint) felolvasztjuk, a túrót áttörjük és összekeverjük a már leszűrt tésztával.
Ízesíthetjük juhtúróval, pörccel, sonkával, párolt édeskáposztával, vagy párolt hordóskáposztával, vagy akár rántottával is.
Laktató, kiadós egytálétel.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK