GASZTRO

Citromos ricottás teasütemény

Szerző:
Szabó Anna
Úgy tűnik, mintha a nyár egy szempillantás alatt múlt volna el. Nyakunkon a csípős reggelek, a borongós, esős napok, lassan előtérbe kerülnek az őszi, szezonális gyümölcsök, zöldségek. Csempésszük most egy kicsit vissza a nyarat ezzel a nagyon finom és egészséges citromos süteménnyel, melynek előnye, hogy gyorsan elkészül – bár igaz, ugyanolyan gyorsan el is fogy.

 


Hozzávalók:

2 citrom reszelt héja
2 és fél bögre zabliszt
1 kk sütőpor
1 kk só
2 ek kókuszszír
2 tojás
1 doboz ricotta
3 citrom leve
édesítő

Egy közepes edényben keverjük össze az édesítőt a lereszelt citrom héjával. Addig keverjük, míg az édesítő (vagy cukor) el nem olvad, majd tegyük félre.

Egy másik edényben öntsük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Ezt is tegyük félre.
Egy harmadik tálban pedig kézi mixer segítségével keverjük össze a kókuszzsírt az édesítős citromhéjjal, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a ricottát és a 3 citrom kifacsart levét. Ehhez keverjük a száraz hozzávalókat és addig keverjük, míg egyneművé nem válik.

Szilikonos sütőlapra, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (de akár szilikonos muffin formát is használhatunk) kanalazzunk kis halmokat, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük arany barnára.

A tetejére mázt is készíthetünk. Ehhez egy citrom levét és reszelt héját keverjünk el egy kis édesítővel. A félig kihűlt kekszek tetejét kenjük be vele, majd hagyjuk rászáradni.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL