KÖZÉRZET

Bach-virágterápiával a lelkiállapotunkért

Szerző:
Szabó Anna
Napjainkban egyre elterjedtebbek a természetes gyógymódok. Nem kell rögtön orvoshoz rohannunk és olyan gyógyszert felíratni, melynek számos mellékhatása van, sőt sok esetben szedése akár függőséget is eredményezhet. A Bach- virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely növények virágaiból készült esszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra.

 

A Bach-virágterápia rendszerét - melyben 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk - egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, melynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti lelki bajait. A mellékhatásoktól mentes Bach-virágterápia sikere az egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos.


A Bach-virágterápia jellemzői


A 38 virágesszenciát magába foglaló rendszert mind mezei növények virágaiból nyerik. Minden virág egy-egy kedélyállapothoz társítható. Félelem, bizonytalanság, önbizalomhiány, görcsösség, feszültség és így tovább - mind-mind egy virágesszencia segítségével orvosolható, anélkül, hogy bármiféle – hosszútávon káros hatást eredményező - kedélyállapot javító gyógyszereket szednénk, melyek csak ideig-óráig szüntetik meg a tüneteket és a kiváltó okokat pedig egyáltalán nem. Amennyiben maradandó eredményt szeretnék elérni és megtalálni a probléma gyökerét, mindenképpen érdemes kipróbálni a virágterápiát.


Fontos tudni, hogy a gyógyítás nem a testi tünetekre koncentrálódik, hanem az emberi lélek működésére. Lelkünk egészsége legalább annyira fontos, mint a testünké, hiszen ha a lelkünk beteg, előbb-utóbb a testünk is megbetegszik. Minden betegségnek lelki eredetű oka van, ezért figyeljünk oda minden jelzésre, mielőtt komoly baj történik.
Az esszenciák előállítása, és használata egyszerű módszerekkel történik. Ilyen módszer a napoztatás és a forralásos módszer is. Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach-virágterápia esszenciái speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport, sem egyéb allergizáló anyagot. Sok más gyógyszerrel ellentétben nincs káros mellékhatása és túladagolása nem lehetséges, így egész nyugodtan gyerekek számára is biztonságos megoldás, továbbá kombinálható más, hagyományos, illetve természetgyógyászati módszerekkel is.


Az, hogy melyik esszencia a legmegfelelőbb az adott problémára, ne mi döntsük el „hasra ütés” alapján. Számos diagnosztikai eszköz létezik, ilyen például a kineziológia, más néven izomteszt, vagy létezik Bach-virágterápia teszt is, mely kitöltésével választ kapunk arra, hogy melyik virág esszenciája szükséges leginkább a gyógyuláshoz. Számos esetben akár több esszencia szedése is lehetséges.


Alkalmazása


Ha már megvan a megfelelő virágesszencia, mely a legmegfelelőbb az adott problémára, a következő lépés annak szedése. Adagolási módszerét is külön lehet tesztelni, hány cseppet kell egy pohár vízbe cseppenteni. Abban az esetben főleg, amennyiben több esszencia szedése is javasolt. Fontos, ha szedését elkezdtük, akkor csináljuk végig a terápiát, ne hagyjuk félbe és ne felejtsük el meginni minden nap.


A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL