GASZTRO

Turmix vacsorák

Szerző:
Szabó Anna
Reggelizz úgy, mint a király, ebédelj úgy, mint a császár, s vacsorázz úgy, mint a koldus- tartja a közmondás. Aki pedig több fogyókúrás módszert tesztelt már, biztosan tudja, hogy van is igazságalapja. A szénhidrátszegény vacsora egyik legsokoldalúbb példája pedig a turmix, melyet ki-ki saját ízlése szerint a legváltozatosabb módokon készíthet el.

 

Fekete szeder turmix

A szeder magas C-vitamin tartalma miatt erősíti az immunrendszert, s fogyaszt is. Emellett magas a B1, B6 és a kalcium, kálium, foszfor, magnézium, vas, mangán, cink tartalma is.

A turmixot érdemes friss gyümölcsből készíteni, ehhez használjunk 10 dkg szedret, 1 kis pohár joghurtot, 2 dl tejet és 1 kanálnyi mézet.

Almás-fahéjas turmix

Az alma is tartalmaz C vitamint, A és B vitaminokat is, emellett kalciumot, vasat, foszfort, magnéziumot, káliumot is. Méregtelenítő, tisztító hatású, csökkenti a vér koleszterin szintjét. A fahéj nemcsak kellemes ízt és illatot kölcsönöz, de zsírégető és baktériumölő hatása is van.

A turmix alapja szintén 2 dl tej, egy kis pohár joghurt, 1 alma, 1 kanál máz és egy kávés kanálnyi fahéj.

Kivi turmix

A kivi szintén jó vitaminforrás, magas a C-vitamin tartalma, bővelkedik nátriumban, káliumban, magnéziumban és kalciumban is. Csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet is.

A turmix alapja 2-3 kivi, 2 dl tej, 1 kis pohár joghurt, 1 kanál méz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL