Hozzávalók 4 személyre
• 3 db tojás
• 1 dl tejszín
• 100 g étcsoki (az édesszájúak használhatnak 50g étcsokit és 50g tejcsokit is)
• 8 dkg vaj
• 1 tk sütőpor
• 10 dkg cukor
• 10 dkg liszt
• ízlés szerint gabonagolyók (kb 10-15dkg)
Elkészítés
A tojást a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a sütőporral. Majd kb. 20×30 cm-es, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, 180°-on kisütjük.
Ezalatt a csokit a vajjal felolvasztjuk, amikor lehűlt, akkor hozzáöntjük a tejszínből vert kemény habhoz. Megkenjük a krémmel a tésztát, megszórjuk a gabonagolyókkal, majd a hűtőben tároljuk pár órát és ehetjük is!
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK