GASZTRO

Gabonagolyós csokis sütemény

Szerző:
Szabó Anna
A gyümölcsös édességek szezonhoz kötöttek, míg a csokoládé az év bármely időszakában kedvenc édességeink alapja lehet. Boldogsághormonra pedig mindenkinek szüksége van! A gabonagolyók a gyerekek kedvencei, így őket is levehetjük a lábukról ezzel az egyszerű süteménnyel, amely kb. 15-20 perc alatt készen is van. Jó étvágyat!

 

Hozzávalók 4 személyre

• 3 db tojás

• 1 dl tejszín

• 100 g étcsoki (az édesszájúak használhatnak 50g étcsokit és 50g tejcsokit is)

• 8 dkg vaj

• 1 tk sütőpor

• 10 dkg cukor

• 10 dkg liszt

• ízlés szerint gabonagolyók (kb 10-15dkg)

Elkészítés

A tojást a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a sütőporral. Majd kb. 20×30 cm-es, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, 180°-on kisütjük.

Ezalatt a csokit a vajjal felolvasztjuk, amikor lehűlt, akkor hozzáöntjük a tejszínből vert kemény habhoz. Megkenjük a krémmel a tésztát, megszórjuk a gabonagolyókkal, majd a hűtőben tároljuk pár órát és ehetjük is!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL