Hozzávalók:
2,5 bögre reszelt sárgarépa (apró lyukú reszelővel)
2 bögre liszt
1,5 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
½ bögre étolaj
4 tojás
1 csipet só
Máz:
fél citrom leve
5 púpos kanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az olajjal. Amikor szépen összedolgoztuk őket, belekeverjük a többi hozzávalót is, és a fűszereket. A sárgarépát legutoljára tegyük bele, mert az íze mellett segít fellazítani a masszát. Ezután öntsük bele a sütőpapírral bélelt formába és 180°C-on, lehetőség szerint légkeverésen süssük, kb. 45 percig. Közben tűpróbával ellenőrizzük, mert nem az a célunk, hogy kiszáradjon, mert akkor nem lesz olyan finom.
Miután elkészült a sütőpapír segítségével emeljük ki a formából és hagyjuk kihűlni. Ezt követően alaposan összekeverjük a máz hozzávalóit, majd rákenjünk a tortára. Megvárjuk, míg megszárad, és fogyasztható is.
A sárgarépának köszönhetően a tészta textúrája „szaftos” lesz, így az íze is különlegesen finom.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK