Hozzávalók:
2 bögre zabliszt
3 tojás (vagy 1 tojássárgája és három fehérje)
vanília aroma
édesítő
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
mézeskalács fűszer
fahéj
2 ek kókuszzsír
édesítő
2-3 közepes alma
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Az édesítőt a vanília aromával, a tojással és a kókuszzsírral habverővel mixeljük, majd hozzátesszük a lisztet, a mézeskalács fűszert, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát. Ezzel is jól összekeverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor egy kis tejjel (növényi vagy alacsony zsírtartalmú) lazíthatunk a tésztán. Végül hozzákeverjük az almadarabokat, szilikonos kuglófformába töltjük, és 200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK