GASZTRO

Almás kuglóf

Szerző:
Szabó Anna
Az alábbiakban egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, diétába is beilleszthető desszertet mutatunk. A mézeskalácsfűszernek és a fahéjnak köszönhetően már adventi hangulatot is varázsolhatunk a lakásba. Találásának csak a képzelet szabhat határt: leönthetjük akár karamell szósszal, megszórhatjuk édesítő szerrel is, de cukormentes tejszínhabbal is kiváló ínyencség.

 

Hozzávalók:

2 bögre zabliszt
3 tojás (vagy 1 tojássárgája és három fehérje)
vanília aroma
édesítő
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
mézeskalács fűszer
fahéj
2 ek kókuszzsír
édesítő
2-3 közepes alma

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Az édesítőt a vanília aromával, a tojással és a kókuszzsírral habverővel mixeljük, majd hozzátesszük a lisztet, a mézeskalács fűszert, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát. Ezzel is jól összekeverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor egy kis tejjel (növényi vagy alacsony zsírtartalmú) lazíthatunk a tésztán. Végül hozzákeverjük az almadarabokat, szilikonos kuglófformába töltjük, és 200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL