SZÁMMISZTIKA

A 4-es szám titka - Ha a szerencseszámod a 4...

Szerző:
Szabó Anna
A négyesről számtalan dolog eszünkbe juthat a négytagú családunktól az égtájakon és évszakokon át a jó iskolai osztályzatig, de biztosan vannak, akiknek ennél sokkal többet jelent ez a szám, mert úton-útfélen felbukkan valamilyen formában. Lássuk, mit mond a számmisztika erről.

 


Mindenki, aki valamely hónap 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én jött a világra, a négyes szám jegyében született. Megvizsgálva ezeket a számokat, a jegyeik összege valóban minden esetben négyet ad (pl. 2 + 2 = 4). Különösen igazak rájuk a következők, ha június 21. és július 27. között, illetve július 21. és augusztus vége között látták meg a napvilágot. Ha fontos döntéseiket a fenti napokon hozzák - kivált, ha ezek szombati, vasárnapi vagy hétfői napokra esnek - igazán szerencsések lehetnek.

Akik 4-es szám jegyében születtek, sajátos egyéniségek, határozott jellemmel. Nehezen viselik, ha szabályok közé vannak szorítva, lázadó személyiségük elragadtatott viselkedésre ösztönözheti őket. Egyszerűen a saját elveik szerint élnek, igaz ez az életük bármely területére.

Nem igazán társasági emberek, nehezen kötnek barátságot. Viszont azt a kevés embert, akiben megbíznak, nagyon megbecsülik. Kapcsolataikban hűségesek és őszinték, legyen az párkapcsolat vagy baráti viszony. Családjukra büszkék, a házasság az otthon melegét, a stabilitást, a biztonságot jelenti a számukra. Igazán ebben a körben tudják csak egy kicsit elengedni magukat, de szigorúan csak akkor, ha kifogástalan rend és tisztaság veszi őket körül.

Érzékeny személyiségek, sebezhetők és hajlamosak a melankóliára, ha valamilyen sikertelenség éri őket. Ha vitára kerül sor, gyakran alulmaradnak.

Munkájukat komolyan veszik, és mind ebben, mind az élet más területén biztonságra törekednek. Szorgalmasak, jó a szervezőkészségük és a gyakorlati illetve műszaki érzékük. Nagyfokú munkabírással rendelkeznek és kitartóak. Mindezeknek megfelelően alkalmasak lehetnek az olyan pályákra, melyek az építészettel, vegyészettel, katonasággal, könyveléssel, hivatali munkával vagy valamilyen műszaki témával vannak kapcsolatban.

Teljesítményük és más, különböző területeken szerzett sikereik alapján alakítják a képet önmagukról napról napra. Emellett hajlamosak más teljesítményét is árgus szemmel figyelni és bírálni, függetlenül attól, hogy ők lehet, hogy egy jottányit sem jobbak. Rendkívül okosnak tartják magukat, és furcsa lehet számukra, hogy bárki teljesítményben vagy értelmi képességeiben megközelítheti őket. Éppen ezért mások meglehetősen kritikus személyként könyvelik el őket.

Nem sűrűn kapcsolódnak ki, talán a neveltetésük folytán is olyanok, akik ha akarják, akkor sem tudják letenni a munkát. Az unalom ismeretlen fogalom a számukra, mindig találnak valamilyen hasznos elfoglaltságot maguknak és a környezetüknek is: szeretnek irányítani, feladatokat osztogatni.

A négyhez ábraként a négyzet kapcsolható, a személyiségre vetítve ez kicsit olyan egyént takar, akit gúzsba kötnek a saját maga hozta szabályok és elvek. Ha viszont a környezet az, ami korlátokat szab, azt sokkal nehezebben tűri a 4-es. Szóvá is teszi, ha valamivel elégedetlen, legyen az munkahelyi szabály, az alacsonynak ítélt fizetés vagy az elmaradt illetve túl csekély elismerés. Ha jogtalanság éri, ideges és feszült lesz. A rugalmatlansága folytán olyan betegségekre „tehet szert”, mint az ízületi panaszok, és minden olyan probléma, amely a csontjaival, a gerincével van összefüggésben.

Az anyagiak nem különösebben hatják meg őket, ugyanakkor, ha pénzhez jutnak, nem a szokásos módon használják fel azt. Hajlamosak a fogukhoz verni a garast. A takarékosság és a rendszeretet alapvető dolgok számukra a mindennapi életben, és képesek elítélni bárki mást, aki nem az ő szemléletük szerint él. Nem is igen tudnak örülni semminek és semmivel sem elégedettek igazán. Pesszimizmusuk olyan mértékű, hogy ha be lehet vonzani a rosszat, akkor ők bizony bevonzzák.

Nem merik élni az életet, de közben meg irigykedve figyelik azt, ha mások elégedettebbek vagy előrébb tartanak. Álmaik megvalósításához nem elég bátrak, és ettől nagyon szenvednek. De szeretnek is szenvedni, panaszkodni, mártírkodni.

Azonban ha sikerül a 4-esnek a sok nehézségen, negatív gondolaton felülemelkednie, maximalizmusát élete jobbá tételére képes fordítani. Munkáját elismerés övezi, környezete úgy ismeri majd, mint egy precíz, pontos embert, akire mindig lehet számítani, mert amit megígér vagy eltervez, az száz százalékig teljesül majd. Megtanulhatja, hogyan kezeljen másokat vele egyenrangú személyként, akivel öröm együtt dolgozni, aki otthon is kiegyensúlyozott és nem mindenáron a maga által alkotott korlátok rabja.

Színeik a kék és a szürke árnyalatai. Drágakövük a zafír, melyet ajánlatos magukon hordani, a bőrrel érintkezve.

Híres négyesek például:

Joseph Haydn (április 31.), IX. Piusz pápa (május 13.), Yehudi Menuhin (április 22.), Sir Arthur Conan Doyle (május 22.), Szent Ágoston (november 13.), III. György angol király (június 4.), Maria Callas (december 4.)

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL