GASZTRO

Pöttyös sárgarépakenyér

Szerző:
Szabó Anna
Tálalj vacsorára olyan édességet, ami finom és egészséges!

 

Hozzávalók:

10dkg liszt
1 csomag sütőpor
10dkg darált mák
17dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15dkg margarin vagy vaj
1 narancs reszelt héja
½ narancs leve
4 tojás
25dkg sárgarépa
15dkg darált mandula/mogyoró

 

Elkészítése:

1. A margarint keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és -lével, valamint egy csipetnyi sóval. Add hozzá egyesével a tojások sárgáját, és keverd míg, egész világos nem lesz a masszád.

2. Szórd hozzá először a reszelt sárgarépát, majd a darált mandulát és a mákot. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, majd forgasd bele az előzőleg elkészített masszádba.

3. Bélelj ki sütőpapírral, vagy kenj ki zsiradékkal egy gyümölcskenyérformát, és töltsd meg a tésztával.

4. Süsd meg 200°C-ra előmelegített sütőben, majd negyedóra múlva vedd vissza a sütőt 160-170°C-ra, és süsd további 40 percig.

5. Ha kisült, vedd ki a sütőből, és hagyd hogy szobahőmérsékletűre hűljön.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL