GASZTRO

Cookies, az abbahagyhatatlan csokis keksz

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára ismerős lesz ez a keksz, mert ha még nem is kóstoltad, az amerikai filmekben gyakran ilyet nassolnak, nem beszélve a gyermekek által kedvelt Sütiszörnyről, aki korlátlan mennyiséget képes elfogyasztani ebből a csokis finomságból. Vendégvárónak, filmezéshez, csajos estére, uzsira is kiváló, pláne, hogy pikkpakk elkészül.

 

Hozzávalók

40 dkg liszt
30 dkg apróra vágott étcsokoládé
25 dkg cukor (a barna cukor még jobb)
1 kocka margarin
2 tojás
1 csomag sütőpor

Elkészítés

A puha margarinhoz add hozzá a cukrot és a tojásokat; egy másik edényben keverd el jól a sütőport a liszttel, majd elegyítsd ezt a margarinos masszával. Ezután jöhetnek a csokidarabok, melyekből tehetsz többet is az előírtnál.
Formázz kis golyókat a tésztából, és tedd őket tisztes távolságra a sütőlapon, mert össze fognak nőni. Bár azt mondják, nem kell alá sütőpapír, én biztos, ami biztos mindig kanyarítok alájuk egyet. Nem kell nagyon nyomogatni, mert így is szép laposak és kerek formájúak lesznek.

Ezután csak 5-10 perc a 180°C-os sütőben és veheted is ki az édességet. Miután kihűlt, nem lesz már olyan puha, mint mikor megsült, ezen ne lepődj meg.
Fémdobozba téve sokáig eláll, feltéve, hogy marad belőle másnapra is.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL