Hozzávalók
40 dkg liszt
30 dkg apróra vágott étcsokoládé
25 dkg cukor (a barna cukor még jobb)
1 kocka margarin
2 tojás
1 csomag sütőpor
Elkészítés
A puha margarinhoz add hozzá a cukrot és a tojásokat; egy másik edényben keverd el jól a sütőport a liszttel, majd elegyítsd ezt a margarinos masszával. Ezután jöhetnek a csokidarabok, melyekből tehetsz többet is az előírtnál.
Formázz kis golyókat a tésztából, és tedd őket tisztes távolságra a sütőlapon, mert össze fognak nőni. Bár azt mondják, nem kell alá sütőpapír, én biztos, ami biztos mindig kanyarítok alájuk egyet. Nem kell nagyon nyomogatni, mert így is szép laposak és kerek formájúak lesznek.
Ezután csak 5-10 perc a 180°C-os sütőben és veheted is ki az édességet. Miután kihűlt, nem lesz már olyan puha, mint mikor megsült, ezen ne lepődj meg.
Fémdobozba téve sokáig eláll, feltéve, hogy marad belőle másnapra is.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK