GASZTRO

Cukkini-szerelem

Szerző:
Szabó Anna
Ha nem lenne túl bizarr hasonlat, azt mondanánk, hogy a cukkini olyan, mint a jó szerető. Minden jó vele, az édes, a sós, bármikor fogyaszthatjuk, reggel délben, este, főételként és desszertként is kiemelt helye van az étlapon – legalábbis nálunk. Ráadásul rengeteg van belőle, főleg ilyen jó esős időszakokban, ezért egy isteni sütemény receptjét mutatjuk most meg.

 


Tökfőzelékként, köretként, panírozva, sütve, lepénybe is kiváló, most pedig megpróbálhatjuk, hogy hogyan állja meg a helyét az egészséges sütemények sorában.
Alig van benne kalória, és zabpehellyel társítva jótékony hatással van az emésztésünkre. Rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne, rostdús és laktató.

Aki máris szeretne egy ódát írni a cukkinihez, ne fogja vissza magát, biztosan nagy sikere lesz, hiszen napjainkban igencsak megnövekedett az egy főre jutó versolvasások száma – köszönhetően egyes közösségi kihívásoknak.

Mielőtt azonban elmerülnénk az irodalom tengerében, libbenjünk ki a konyhába egy húsz perces szeánszra, és készítsük el mogyorós-cukkinis süteményünket mindenki örömére!

Cukkini süti mogyoróval

Hozzávalók:

3 tojás
18 dkg barnacukor
10 dkg finomliszt
15 dkg világos rozsliszt
10 dkg zabpehely (vagy zabpehelyliszt)
½ csomag sütőpor
40 dkg cukkini
1,5 dl olivaolaj
10 dkg aprított törökmogyoró
15 dkg aszalvány (mazsola, vörösáfonya, vagy szilva)

Elkészítés

A barnacukrot jó habosra felkeverjük a tojásokkal. Közben a liszteket összekeverjük a sütőporral, és a felaprított mogyoróval, aszalványokkal. A tojásos masszába beletesszük az olajat és a cukkinit, majd hozzákeverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra felmelegített sütőnkbe helyezzük, ahol körülbelül 30 perc alatt szépen megsül. Sikeres tűpróba után hűtsük ki fogyasztható hőmérsékletre, és máris szabad préda a nassolni vágyóknak!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL