SZÉPSÉG

Gél hatású lakkokat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
Valljuk be, szeretjük a tartós dolgokat: tartós kapcsolatok, tartós sikerek és megoldások. Ide tartozik a smink és bizony a körömfestés is. Sokan féltik körmeiket a műkörmös által kínált szolgáltatásoktól, vagy nem akarnak erre költeni és keresnek inkább köztes megoldást. A soron következő két lakk ebben tökéletes társ lehet. Mi már kipróbáltuk!

 

Több okból is utasíthatjuk vagy ódzkodhatunk a műkörmöstől. Sokan nem engedhetik meg maguknak, féltik a körmeik egészségét, épségét, vagy csak gyorsan nő a körmük, esetleg nincs idejük, kedvük 3 hetente a körmöshöz rohangálni. Megértem, én is így vagyok, de hála a gyorsan fejlődő szépségiparnak, már van erre is tartós megoldás! Ugyanis betörtek a piacra a gél/zselés hatású lakk névre hallgató körömlakkok, melyek ötvözik a zselé tartósságát, fényét és a körömlakk egyszerűségét.


Lovely Gloss Like Gel

Első tesztalanyunk a Lovely Gloss Like Gel nevű lakkja volt. 8 ml-es üvegben forgalmazza a Rossmann, akcióktól függően 4-600 Ft közötti összegért. Rengeteg színből választhatunk, ami igen vonzó. Mi a 150-es pink, enyhén csillámos árnyalatot próbáltuk ki.

Igazán csajos, vidám szín, ami nem csak az üvegben ilyen, hanem kézen is fedi a valóságot. Az üvegcsét kinyitva, megcsap minket a tipikus körömlakk szag, amivel kis szobában nem érdemes dolgozni, mert egy idő után bizony kellemetlen, és ablakért kiáltunk. Az állaga sűrűbb, mint a sima lakkoké, de ezt szinte minden gél hatású lakkról elmondhatjuk. Az ecsettartó rúd hossza pont jó, nem túl hosszú és nem túl rövid, kényelmesen lehet vele dolgozni. Az ecset maga egyszerű, egyenes végű, kicsit keskeny, nem hullik, nem csíkoz. Jól el lehet találni a festék mennyiségét, nem egy csöpögős lakk. Natúr körmön 1, illetve 2 rétegben nem igazán terül, beül a barázdákba, így nem is lesz fényes a felület, sőt 1 rétegben nagyon gyorsan fakult, pattogott. Nem került tesztelésre több napra, mert ezáltal nem szép.

Alapozott körmön viszont gyönyörűen terül 1 és 2 rétegben egyaránt. Fedő lakkot nem kapott. 1 rétegben egyenletes felkenve, fényes felületet kapunk, ami az egy hetes teszt időszak után megkopott és néhol a körömágy mellett fel is jött, a végek egy-két nagyon apró pattogással bírták. 2 rétegben felkenve tökéletes, a tapintása, a fénye is igazán gél hatású. Egy hetes teszten esett át, és bizony, a lenövésen kívül semmi gond nem volt vele. Ekkorra már oldalt itt is volt elválás, de ha nem piszkáljuk, nem jön le. A fedésével semmi gond, már egy rétegben is kiváló, rövidebb körmön főleg, de hosszabbon már átlátszik néhol a köröm fehér része, ám a második után ez is megszűnik.

A száradás az, amivel azonban meg kell szenvednünk. Közepesen gyorsan szárad, érdemes tehát elegendő időt szánni a szép eredmény érdekében. Ez nem az a lakk lesz, amit gyorsan feldobunk és mehetünk. Ahogy a lemosása sem a legegyszerűbb, mivel kicsit csillámos lakkról van szó, egy kevés előáztatást igényel, valamint több vattakorongot, mert a kézre is átvándorol. Alaplakk nélkül kicsit befogja a körmöt, valamint az ügyetlenebb festéskor a körömágyat is beszínezi, hiába a javítás. Ha van időnk és türelmünk mind a felvitelhez, mind a tökéletes száradáshoz (pl. egy hétvégi nap délutánja), mind a lemosáshoz, akkor remek választás.

Moyra Gel Look

Ezt követően a Moyra Gel Look került nagyító alá. A 12 ml-es lakk beszerezhető fodrászkellékesnél, „vegyi-mindenes” boltokban és a moyra.hu, oldalon, ahol tetszés szerint válogathatunk a rendelkezésre álló széles palettából. Jelen esetben a 916-os Josephine árnyalat került kipróbálásra.

Sötét kávébarna szín, ami mégis szolid. Az üvegben kicsit világosabbnak néz ki. Az illata nem annyira erős, mint a Lovely-é, de ebben az esetben is szükség lehet szellőztetésre. A textúra lágy, kicsit sűrűbb az átlagnál, nem csöpög, jól terülő. Az ecsettartó rúd hosszú, de mégis jó vele dolgozni. Ebben az ecset is segít, ami egyenes végű, nem hulló, vékony, kissé kiszélesedő, így precíz munkát tesz lehetővé. Valamivel több festéket vesz fel, mint kellene, nem árt lehúzni az üveg száján.

Az előzőhöz hasonlóan natúr és alaplakkos körmön is helyt kellett állnia. Natúr körmön 1 illetve 2 rétegben szépen terül, fényes. Gyorsan szárad, ám sajnos hamar pattog, főleg a végeken. Egy hetet nem bírt ki, maximum pár napot. Alaplakkal már teljesen más a helyzet, sokkal egyenletesebb. Az alaplakk feletti első réteg pillanatok alatt megszárad és egy hétig majdnem kibírja, de minimális pattogás észlelhető. 2 réteg esetében már igazi gél hatást érhetünk el, gyönyörűen csillog, a felület sima. A második réteg kicsit lassabban szárad, de megéri megvárni azt a 15-20 percet, mert cserébe egy teljes hetet kibír minden gond nélkül.

Egy réteg esetében is nagyszerű a fedé. Hasonlóan az összes többi Moyra lakkhoz, a száradás gyors és nincs buborékosodás. Ha esetleg ügyetlenül festenénk, akkor sincs gond, ugyanis nem fogja be a körömágyat, maszatolás nélkül lejön, sőt le sem kell mosni, mert száradás után lehúzhatjuk, elválik a bőrtől. A körmöt sem sárgítja és a lemosása is egyszerű, egyetlen vattakoronggal elég végigmenni mind a 10 körmön (persze ez függ a köröm nagyságától is), könnyen oldódik, még aceton mentes lemosó esetén is. Ár-érték arányban verhetetlen termék, főleg a száradás és a tartósság miatt. Csak tudjunk választani a színek kavalkádja közül!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL