SZÓRAKOZÁS

7 híres filmszerep, melyet szerencsére nem más kapott meg

Szerző:
Szabó Anna
Számos olyan filmszerep van, amely egy idő után eggyé válik a színésszel, aki eljátszotta azt. Ez a legjobb bizonyíték arra, hogy a megfelelő személy lett kiválasztva az adott karakter megformálására, és el sem tudnánk képzelni, hogy milyen lenne a film, ha más játszotta volna a szerepet. Íme néhány bizonyíték:

 

Kate Winslet mint Bridget Jones?


Több ismert angol színésznő is szóba került a tökéletes Bridget Jones kiválasztásakor. Helena Bonham Carter, Rachel Weisz és Kate Winslet is a jelöltek között voltak, de végül Renée Zellweger kapta meg a hóbortos szingli szerepét. Nincs kétség a választás tökéletességét illetően.

Gwyneth Paltrow a Titanicban?


El tudnánk képzelni Gwyneth-et a legendás Titanic-jelenetben a hajóorrnál, vagy amikor a kanapén csupán a nyakláncot viselve modellt áll Jacknek? Nem igazán... Nem mintha a színésznő nem lenne elég mutatós, vagy tehetséges Rose megformálásához, de Kate Winslet és Leonardo DiCaprio személye szinte eggyé vált Titanic-beli karakterükkel. Pedig Gwyneth Paltrow és Matthew McConaughey is esélyesek voltak a két főszerepre.

Molly Ringwald a Micsoda nő!-ben?


Állítólag először Molly Ringwaldot, a 80-as évek egyik sztárját választották ki Vivian Ward szerepére a Micsoda nő!-ben. Molly-n kívül még Meg Ryan, Kim Basinger, Sandra Bullock, Daryl Hannah és Winona Ryder voltak versenyben. A férfi főszerepre sem Richard Gere volt az első jelölt, eredetileg Al Pacino vagy Christopher Reeve játszotta volna Edward Lewis-t a filmben.

Harry Potter Daniel Radcliff nélkül?


Amikor először szóba került a könyvsorozat megfilmesítése, Steven Spielberg Haley Joel Osment-t képzelte el Harry Potterként. Szerencsére azonban több szempontból is megváltozott a terv. Nem Spielberg rendezte a filmet, így a főszerepet Daniel Radcliff játszhatta el, akinél keresve sem találhattak volna jobb Harry Pottert.

Sarah Polley a Majdnem híresben?


A rendező, Cameron Crowe eredetileg a Váratlan utazás egykori főszereplőjét, Sarah Polley-t választotta ki Penny Lane szerepére, végül mégis Kate Hudson lett a befutó. Brad Pitt állítólag azért nem vállalta a szerepet, mert nem Sarah lett volna a partnere.

Jennifer Lawrence mint Bella Swan?


Az Oscar-díjas színésznő is pályázott Bella Swan szerepére az Alkonyatban, de szerencséjére nem ő kapta meg, hiszen így később főszerepet játszhatott a Napos oldal, és az Éhezők viadala című nagysikerű filmekben. Valószínűleg ő sem bánja, hogy így alakult, hiszen ennek köszönheti az Oscar-díjat is, és az azóta tartó töretlen sikerét. Bella szerepére egyébként még az Alkonyatban Alice-ként megismert Ashley Greene is esélyes volt, de végül Kristen Stewart lett a befutó.

Lucy Hale a Szürke ötven árnyalatában?


A fiatal színész-, és énekesnő is részt vett a Szürke ötven árnyalata meghallgatásán, ahol egy két oldalas monológot kellett előadnia. Ám a casting kissé kínosra sikeredett, és Anastasia Steele szerepét végül Mellanie Griffith lánya, Dakota Jonhson kapta meg. Olyan híres, fiatal tehetségekkel szállt versenybe, mint Kristen Stewart, Lily Collins és Nina Dobrev. A várva várt filmet 2015. február 12-én mutatják be a hazai mozikban.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL