Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell, vagy filézett csirkehús
- 15 dkg répa
- 15 dkg petrezselyem
- 10 dkg zeller
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- tejföl vagy tejszín
- babérlevél
- tárkony
- só, bors
Ízlés szerint gazdagíthatjuk zöldborsóval, gombával, esetleg csirkemájjal.
Elkészítés:
A megpucolt, felaprított hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk egy nagyobb lábasban. A többi hozzávalót is megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, 4-5 babérlevelet és 1-2 teáskanál tárkonyt adunk hozzá, így pároljuk 15-20 percig. Miután összekavarodtak az ízek felöntjük vízzel, s készre főzzük, ha szükséges még fűszerezhetjük. Végül tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük, a levest.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK