GASZTRO

Sajtos tallér

Szerző:
Szabó Anna
Úgy vélem, és talán nem vagyok ezzel egyedül, hogy a boltban kapható változat meg sem közelíti a házi készítésű sajtos tallért. Az otthon sütött finomság sokkal puhább, sajtosabb, és attól függően, hogy gofri- vagy ostyasütőben készül, más és más formát is felvehet.

 

Hozzávalók

1 kg liszt

40 dkg sajt

1,5 kocka sütőmargarin

1 nagy pohár tejföl

2 csomag sütőpor

Elkészítés

A lisztben alaposan keverjük el a sütőport, aztán morzsoljuk el benne a margarint, majd jöhet a többi hozzávaló.

Jól gyúrjuk össze, ne sajnáljuk.

Ha összeállt a tészta, formáljunk belőle diónyi nagyságú golyókat, és ostyasütőben süssük ki.

Nem kevés mennyiség lesz, és a ráfordított idő is vagy két óra, de megéri.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL