REJTÉLY-MISZTIKA

Dimenziókapuk - utazás más világokba

Szerző:
Szabó Anna
Sci-fi szerzők kedvenc témája az a bizonyos "kapu", vagy más néven térkapu. Egy különleges átjáró az időben vagy a térben, amelyen át az utazók hatalmas távolságokra juthatnak el egyetlen szempillantás alatt, csakhogy egy ilyen ajtó egyben út az ismeretlenbe. Persze, ha egyáltalán létezik.

 

A dimenziókapuknak több fajtája is ismeretes. Egyesek az azonos univerzum két pontját kötik össze. Ezt a típust a sci-fiben általában ugrókapunak vagy csillagkapunak nevezik. Más kapuk más világokba, alternatív idősíkokba nyitnak átjárást. Megjelenésében általában energiafal vagy örvény képében jelennek meg.

Az ugrókapu vagy csillagkapu a sci-fi műfaj kitalált szerkezete, egy olyan gépezet, ami lehetővé teszi a gyors csillagközi utazást a világűrben. Ilyenek szerepelnek többek között a Babylon 5 sorozatban, a Csillagkapu (Stargate) című filmben, több Marvel, Star Trek-epizódban, illetve a Transformers-ben is.

• Az időkapu mesékben, fantasztikus vagy sci-fi történetekben, filmekben megjelenő, kapu funkcióját betöltő eszköz, melynek segítségével a történet szereplői eljuthatnak más korokba, a messzi múltba, vagy a távoli jövőbe. Az időgéptől eltérően ezek lehetnek természetes vagy varázslattal létrehozott objektumok.

• Néha sajátossága az időkapunak, hogy a Föld (vagy más égitest) egy adott térbeli helyén áll, ami más korokban a földfelszín alatt, vagy nagy magasságban található, ezzel nehezítve a megközelítését és megtalálását.

• Előfordul, hogy alakja nem kapu, hanem inkább henger vagy folyosó.

Az ősi – ősmagyar - spirituális tudat szerint a fogantatás, a születés és a halál is egy-egy dimenziókapu, amin minden ember keresztülmegy földi élete során.

Dimenziókapukén tartják számon a Bermuda-háromszöget is, amely több rejtélyes eltűnési eset színhelye.



Hasonló hatású az ún. Szent György vonalak kereszteződése, amely megtalálható az összes ősi szakrális helyen, például Stonehenge-nél, az egyiptomi piramisoknál, Lourdes-ban, a Pálos kolostorromoknál, az Árpád-kori templomoknál. A Szent György vonalak behálózzák az egész Földet, de Magyarországon a háló sűrűbb, mint általában máshol. A Szent György vonalak fölött tartózkodva feltöltődünk jótékony, gyógyító energiával, testünk és lelkünk is harmonikusabbá válik, könnyebben jutunk meditatív állapotba. Úgy tarják, hogy ezeken a helyeken megnyílik a dimenziókapu, könnyen befogadjuk az univerzális információkat, imáink innen célba érnek.

Vannak, akik állítják, hogy rendszeresen találkoznak földönkívüliekkel és láttak már dimenziókaput is. Igaz, nem mertek átlépni rajta:

„Egy nap arra lettem figyelmes, hogy a mellettem lévő fal nagy robaj kíséretében hullámzani kezdett. Az egész jelenség nem tarthatott tíz- vagy tizenöt másodpercnél tovább, de biztos vagyok benne, hogy a hullámzás középpontjában megnyílt egy dimenziókapu, amin csak át kellett volna lépnem, és egy másik térben vagy bolygón találtam volna magamat. Azóta többször is eszembe jut, és azon töprengek, miért nem tettem meg? De lehet, hogy soha többé nem tértem volna vissza, ha egyszer átlépek a kapun.” –meséli a Gyulán élő Zsuzsa asszony.

Azonban nem mindenki tekinti ezeket a kapukat a képzelet szüleményének.


Saját honlapján közölte ugyanis a szenzációsnak tűnő hírt az Amerikai Űrhajózási Hivatal, majd hamarjában egy közel négy perces kisfilmet is készítettek, amelyben megpróbálják annak lényegét, a laikusok számára is érthetővé tenni.

• Az Iowai Egyetem plazmafizikusa, Jack Scudder jött rá, hogy a Föld mágneses mezeje bizonyos helyeken összekapcsolódik a Nap mágneses mezejével, létrehozva ezzel egy állandó, folyamatos és megszakítás nélküli kapcsolatot a Föld és a Nap között. Ezeken a kapcsolatokon, vagy ahogy ők nevezik X-pontokon, pedig vannak úgynevezett kapuk, amelyekről egyelőre sejtelmük sincs, hogy hova vezethetnek.

A bejelentéssel egyidőben azt is közölték, hogy 2014-ben, egy több évig tartó misszióba kezd a NASA, melynek során az energia részecske detektorokkal és mágneses érzékelőkkel felszerelt űrhajók legfontosabb feladata lesz megfejteni a különös kapuk titkait. A művelet neve MMS (Magnetospheric Multiscale Misson – Mágnesmezős Többlépcsős Küldetés), legfontosabb feladata pedig a jelenség tanulmányozása lesz.

A videót itt lehet megtekinteni:

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL