GASZTRO

Nachos

Szerző:
Szabó Anna
A nachos egy szuper ropogtatnivaló, igazi mozis hangulatba hozza az embert, és ha házilag készítjük, akkor éppen olyan ideális egy esti, fotelba süppedős filmnézéshez forró sajtszósszal, akárcsak egy nyári buliba, csípős mártogatóssal.

 

A legegyszerűbb módon úgy készíthetjük, ha a tortilla lapocskáinkat cikkekre vágjuk, megkenjük egy kis olajjal a két oldalukat, és megsütjük őket serpenyőben, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ezeket aztán alaposan meghintjük egy ízlésünk szerint elkészített fűszerkeverékkel és mártogatósokkal, zöldségekkel vagy olvasztott sajttal kínáljuk. De készíthetjük kicsit autentikusabban is, kukoricaliszttel, mint a következőekben. Kicsit macerásabb, úgy gondolom, de ez igazán hasonlít a mozishoz.

Hozzávalók:
10 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
10 dkg kukoricaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
2 dl víz
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A tortillához a liszteket, a sót és a sütőport összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és a végén az olajat. Szép sima felületű tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, és letakarva fél órát pihentetjük. Ezután nyolc részre vágjuk, átgyúrjuk a kis gombócokat, és letakarva újabb harminc percet pihentetjük.

2. Lisztezett felületen vékony korongokká nyújtjuk, majd száraz serpenyőben mindkét oldalát átsütjük. Akkor kell megfordítani, amikor a tészta felhólyagosodik. A másik oldalát nem egészen fél percig sütjük, majd a kisült tortillákat konyharuhával letakarjuk. Ha kihűltek és véletlenül nem fogynak el azonnal, akkor fóliába csomagolva hűtőszekrényben tárolhatjuk.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL