SZÉPSÉG

Frissítő, citrusos tusfürdőket teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
Unalmas, fáradt reggeleken egy dologra vágyunk: felfrissülésre. Az általunk tesztelt tusfürdőkkel ezt már a zuhany alatt megkaphatjuk. Számunkra fontos, hogy jól tisztítson, habozzon, de ne szárítson és nem utolsó sorban, legyen igazán jó illata. Ezen feltételek alapján kutattunk fel 2 terméket, amelyeket természetesen ki is próbáltunk. Íme, a tapasztalatok!

 

Alverde limitált kiadású tusfürdő

A termékhez a kizárólagos forgalmazónál, a DM üzletekben juthatunk hozzá. 250 ml-es kiszerelést kapunk 499 Ft-ért. A tubus nem teljesen átlátszó, homályosított, de pontosan látni, mennyi van benne. A kupakot elég nehéz visszazárni, nagyon el kell találni, hogy tökéletesen illeszkedjen, és a helyére pattanjon. Eredetileg német szöveg van rajta, a ráragasztott magyar leírás meglehetősen tömörre sikerült. Ahogy a német szöveget bogarásztam, rájöttem, hogy elég sok – néha döntést segítő - információtól (pl. az újrahasznosítás) fosztják meg azokat, akik nem beszélnek németül. Itt említeném meg, hogy a címke nem ázik le a tubusról, ami nálam plusz pont.

Stadtgeflüster névre hallgat, az elnevezésnek magyar fordítása nincs, de szó szerint városi suttogást jelent. Nem jutottam vele előrébb, egészen addig, amíg a kíváncsiságom nem győzött és szedtem le a magyar matricát. Elolvasva az aranyos kis szöveget, rájöttem, hogy tényleg illik rá a név, ugyanis egy pillanatról van szó, amikor a városi kávézóból áradó kávé, tea és péksütemények illatáról álmodozunk – ezt adja meg nekünk ez a tusfürdő is. Bizony, szorgosan bólogatok, ugyanis az illat, amit ez a tusfürdő áraszt, mennyei és meglehetősen tartós. Rögtön beleszerettem, és ha jobban belegondolok, tényleg egy isteni sütemény jut eszembe az illatáról, méghozzá citromos-túrós! Ezt a benne lévő bergamottnak, nádcukornak és narancsolajnak köszönheti. Ráadásul, mivel az Alverde márkáról beszélünk, meg kell említeni, hogy natúrkozmetikum, tehát nem tartalmaz szintetikus tartósítószert, illatanyagot, színezéket, ásványi olaj alapú és állati eredetű összetevőket. Így maga a tusfürdő is átlátszó, nagyon kicsit sárgás fényű, ennek megfelelően nem is szárítja a bőrömet, jól habzik. Ezek után meg is bocsátottam a kupak problémát, hisz ha véletlen nyitva is marad, a szekrényemet belengi az illat, amely mindenért kárpótol.

A Baba frissítő tusfürdője

Ezt a terméket már sokkal egyszerűbb beszerezni, hiszen ahol lehet tusfürdőt kapni, ott bizonyára ez is fellelhető. Nálam a Tesco akciójának keretén belül a családi méret (750 ml) landolt, mivel majdnem kétszer akkora, mint a rendes kiszerelés, de csak egy 100-assal drágább. Pontosabban 800 Ft, míg a 400 ml-es 700 Ft körüli összeg volt. Flakonja szintén homályosított, kicsit narancsos beütésű, de tökéletesen nyomon követhető a benne lévő mennyiség. A kupak erős, masszív, könnyen nyílik és záródik. Hazai márka lévén kizárólag magyar szöveg került az amúgy le nem ázó címkékre, ami még a népi bölcsességekre is kitér, de nem untat, a mondanivalónak szép „íve” van. Sőt, egy buborékba még bőrápolási tippet is kapunk, jelen esetben a tusfürdőhöz illő narancsos folyékony szappant. A hagyományos Baba grafika és a letisztultság nagyon tetszik.

A frissülésről mandarin és citromfű illat gondoskodik. Lényegében a mandarin édes illata érvényesül, és ezt fokozza a citromfű pezsdítő hatása, ami után tényleg frissnek érzem magam. Az összetevők remekül összedolgoznak és kényeztetnek zuhanyzás közben. Habzása krémes, selymes textúrájú, nem folyik le, ezért gazdaságos, hiszen nem landol a fele tusfürdő a zuhanyzó tálcában, mielőtt a testünkre kerülne. Kiválóan tisztít, eközben mégsem szárít, sőt, rendkívül puhítja a bőrt - igazi baba popsi hatás. Az illat pedig a ráadás, ami igazán tartós, ugyanakkkor nem tolakodó. A fürdőszobában még sokáig érezni lehet az illatát.

A Baba nem natúrkozmetikumnak szánta ezt a terméket, ez abból is látszik, hogy a színe narancssárga, így az összetevők között vannak kevésbé szépek is, mint például a színező anyag - ezért ekcémásoknak nem ajánlanám. Ezen kívül semmi gond nincs vele, mert bőrgyógyászatilag tesztelt, a PH értéke bőrbarát.

A két tusfürdőt összehasonlítani nem tartom célszerűnek, hiszen mindkettő más és más. Egy natúrkozmetikum világa egészen más, de a polcomon remekül megférnek, nem veszekszenek egymással, én pedig szeretem őket, hiszen felfrissítenek és remekül ápolnak.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL