SZÉPSÉG

Szépülj a Holddal!

Szerző:
Szabó Anna
A hold fázisai kihatással vannak mindennapjainkra, közérzetünkre, hangulatunkra, egészségünkre és szépségünkre egyaránt. Ezért nem árt, ha figyelembe vesszük, és eszerint tervezzük meg a napjainkat, hogy tudjuk, mikor érdemes diétázni, a dúsabb haj érdekében hajat vágatni vagy mikor a leghatékonyabb a bőrünk tápláló kezelése.

 

Újhold


Ez a fázis az aktív, tervekkel teli időszaké, ilyenkor érdemes a régóta halogatott elhatározásainkba végre belefogni. Ez lehet a „Majd holnaptól diétázom” fogadalom kezdete is, ugyanis ebben az időszakban gyorsabban szaladnak lefelé a kilók. A felesleges vízen kívül könnyedén veszíthetünk a zsírpárnákból is.

Mindenféle testmozgás hatásosabb ezekben a napokban, akár edzünk, akár a házimunka több energiát igénylő mozzanatait végezzük. Nem beszélve arról, hogy kevésbé fáradunk el a fizikai megterhelés folytán.

Aki időről időre böjtöt tart, legyen az akár egy egynapos gyümölcs- vagy lékúra, jól teszi, ha ezekre a napokra tervezi be a méregtelenítést. Ezt elősegítendő vegyünk hideg-meleg vizes váltózuhanyt, radírozzuk le a bőrünket is.

Arcunk is meghálálja, ha ez idő tájt végzünk alapos tisztítást. A bőrradír, az arcgőzölés is újholdkor a leghatásosabb. Próbáljuk ki a következőt: adjunk 1 kávéskanálnyi almaecetet egy tojásfehérjéhez. Kenjük fel az arcunkra és hagyjuk fenn 10 percig, hogy kellőképp beszívódjon, majd mossuk le meleg vízzel. Fellazulnak az elhalt hámsejtek és kitisztulnak a pórusok.

A hajvágásra ezek a napok szintén kedvezőek, a vékony szálú haj is erősebbé válik és gyorsabban nőnek ezután a tincseink. Ha ráadásul olívaolajos masszázzsal kényeztetjük fejbőrünket – melyet aztán csak 2 óra elteltével mosunk le – csillogóvá, kevésbé töredezetté varázsolhatjuk megviselt hajunkat.

Növő Hold


Figyeljünk oda ebben az időszakban az étkezésünkre, ha nem akarunk párnácskákat növeszteni, ugyanis ilyenkor a szervezetünk erőteljesebben raktároz. Az izmok viszont kirobbanó formában lehetnek, ha alaposan megdolgoztatjuk őket mondjuk egy fitness teremben, rendszeres futással vagy akár otthoni edzés folytán. Amennyiben hajlamosak vagyunk a vizesedésre, úgy csökkentsük a só bevitelt is.

Gyógyszerekből, fájdalomcsillapítókból csak akkor vegyünk be, ha feltétlenül muszáj, ugyanis hatásuk ilyenkor fokozottabb, testünk aktívabb öngyógyító mechanizmusának köszönhetően.

A növekvő hold idején könnyebben regenerálódik a száraz, igénybe vett bőr is. Ekkor érdemes ellátogatni a kozmetikushoz, de ha otthon adjuk meg a kényeztetést bőrünknek, akkor is meg fogjuk látni, hogy szinte szivacsként szívódnak fel az ápoló készítmények hatóanyagai.

Üde és sugárzó lesz az arcunk, ha összekeverünk 1-1 evőkanálnyi mézet, olívaolajat és lisztet egy tojással, felkenjük és fél órán át hagyjuk hatni. Juttassunk a kencéből a nyakunkra is.

A fejbőrünkkel hasonló a helyzet, ekkorra érdemes időzíteni a hajpakolást, vagy dúsítás céljából a vágást. Festetni, színezni is ilyenkor javasolt, hosszabban tartó és ragyogóbb árnyalatot érhetünk el.

Telihold


Szépítkezésre ez a hét a legkedvezőbb, a természetes alapanyagú ápoló olajok, gyógynövényes krémek, pakolások időszaka ez.

A hajformázásra is ilyenkor kerüljön sor, ugyanis tincseink ekkortájt lassabban nőnek, és kiváló a tartásuk. Csavarás, dauer, sütővas, jöhet bármi!

Ha fogyókúrába fogunk, ezen a héten ne várjunk csodás eredményeket, mivel a szervezetünk minden elfogyasztott kalóriát elraktároz, sőt a teliholdkor lerakódott kilók még nehezebben adhatók le a későbbiekben.

Ami a körmeinket illeti, ha ezekben a napokban kapnak manikűrt, pedikűrt, erősebben nőnek vissza, sőt, egészségesebbek is lesznek.

Amennyiben van rá mód, ne ekkor vessük alá magunkat egy műtétnek, ugyanis ezekben a napokban a fájdalomküszöbünk alacsonyabb és nehezebben gyógyulnak a sebeink, mint máskor.

Pihentessük meg szervezetünket mondjuk egy jóga vagy Pilates órán, de biztosan jólesik egy nyugtató masszázs is.

Fogyó Hold


A tisztító és vízhajtó kúrákat ekkorra tervezzük, sőt ha megtehetjük, egy alapos kezelést is beiktathatunk az esetlegesen kialakult narancsbőrre. A testradír, a szauna áldásos, fiatalító hatását is szintén bevethetjük.

A fogyókúrázók örülhetnek, mert ezekben a napokban kisebb az étvágy és végre újra megmozdulnak a leadni kívánt kilók. Az anyagcsere ez idő tájt a legszaporább.

A szemölcs, a fogak kezeltetése is kíméletesebben fog zajlani, de bármilyen műtétre is vállalkozunk, ez az időszak a legkedvezőbb. A fogyó hold napjaiban ugyanis jobban bírjuk a fájdalmat és sebeink is hamarabb gyógyulnak.

Ennél fogva a nagyobb lélegzetű kozmetikai kezeléseknek is itt az ideje, gyorsabban regenerálódik majd a pattanásos, aknés bőr. Ezt elősegítendő készítsünk egy zabpelyhes pakolást is. Tíz dekányit keverjünk össze egy citrom levével és egy tojásfehérjével. Kenjünk az arcunkra a pépet és hagyjuk rajta 10 percig.

A hajunk esetében a pakolások kevésbé szívódnak fel, viszont ha ezen a héten vágatjuk rövidre nyírt sörényünket, az dúsabbá válik, és lassabb ütemben nő vissza.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL