GASZTRO

Mexikói babos rostélyos

Szerző:
Szabó Anna
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízvilágot!

 

Hozzávalók:

125g száraz vörösbab
1ek étolaj
30g kockákra vágott, sózott sertéshús
1kk finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
1 pohár rizs
1 rostélyos (kb. 800g)
2ek apróra vágott, zöld húsú paprika
Néhány szál petrezselyemzöld
Só és szemes bors

 

Elkészítése:

1. A vörösbabot egész éjszakára áztassuk be hideg vízbe. Csepegtessük le, majd tegyük egy fazék hideg vízbe, és főzzük addig, amíg a szemek jól meg nem puhulnak (körülbelül 1 óra 30 perc). Szűrőbe öntve csorgassuk le, és tegyük félre.

2. Serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajt, pirítsuk rajta ropogósra a sertéshúskockákat, majd csepegtessük le, és tegyük félre. Most tegyük a serpenyőbe a fokhagymát, a paprikát, a vöröshagymát, és fonnyasszuk 5 percig anélkül, hogy megpirítanánk. Ekkor adjuk hozzá a babot, valamint a megpirított sertéshúskockákat, és fedő nélkül főzzük együtt 5 percig.

3. A serpenyő tartalmát öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a rizst, 1 nagyobb csipet sőt és 2 pohár meleg vizet. Forraljuk fel, fedjük le, és lassan rotyogtassuk, amíg a rizs meg nem fő, és magába nem issza az összes vizet.

4. Míg a rizs fő, süssük meg a rostélyost: minél vékonyabb a hússzelet, annál élénkebb tűzön (minden 100g húsra 1 perc sütési időt számoljunk). Vékonyan kenjük meg olajjal a rostélyost, tegyük a jól felforrósított rácsra, és a számított sütési idő kétharmadánál fordítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk.

5. Szórjuk meg kevés apróra vágott petrezselyemzölddel, és tálaljuk jó forrón a vörösbabbal. Köretként kínálhatunk héjában megsütött kis, zöld banánokat vagy csőben sült édesburgonyát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL