Hozzávalók
50 dkg liszt
1,5 dl olaj
5 dkg élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő)
fél csomag sütőpor
1,5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 tojássárgája
egy csipet só
Elkészítés
Futtassuk fel a friss élesztőt a langyos cukros tejben. Ha szárított élesztőt használunk, akkor azt nem kell futtatni, csupán elkeverni.
Dolgozzuk össze a többi hozzávalóval (a lisztet először külön a sütőporral) és már lehet is nyújtani, formázni, tölteni kedvünk és ízlésünk szerint.
Előmelegített sütőben megsütjük, és kész.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK