SZÉPSÉG

Olcsó szemceruzákat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
A nők túlnyomó többségének első sminkterméke egy szemceruza. Nekünk is az volt. Nem volt tökéletes, így többhöz is volt szerencsénk az évek alatt. Most következzék a három szerencsés választás. Mik is a feltételek? Nálunk természetesen a tartósság, a pigmentáltság és nem utolsó sorban az ár.

 

Lady Ann vízálló szemceruza


A Galex Cosmetics terméke, ami nem összekeverendő a Galex Hungária Kft-vel, akik messze nem ilyesmivel foglalkoznak. A terméket Németországban fejlesztették ki és Európában készül. A rajta lévő leírásban csupán egyetlen magyar szó szerepel: szemceruza. Az összes többi angolul van. A színnek, nincs külön neve, csupán a ceruza végén van jelölve, amivel vigyázni kell. A boltban nem volt szabad kibontani, de hála a kíváncsiságomnak, rögtön az elpakolás előtt kibontottam és bizony nem fekete volt, hanem egy türkizes-szürkés árnyalat. Azonnal visszavittem és az eladó kicserélte. Azóta sokkal jobban odafigyelek az ehhez hasonlókra.

Miután kipróbáltam, rájöttem, hogy a legelső szemceruzámra emlékeztet, persze valamivel jobb kiadásban. A vízvonalra tudtam használni, sokáig ott is maradt, mivel egy picit keményebb ceruza. A felső szemhéjamon nem 100%-osan vált be. Szépen fel lehetett vinni, ám a satírozást nem igazán bírta, akkor erősen megfakult. Ha valaki szereti a halvány festést, akkor viszont tökéletes választás. Ha nem satíroztam, akkor napközben halványodott valamennyire, de jól bírta a gyűrődést, a meleget és a könnyeket, hála a vízállóságnak. Lemosásnál könnyen megadta magát, maradék nélkül sikerült eltávolítani, nem csípte a szemem. A hegyezéskor nem tört. Ez volt súlyra legnagyobb és egyben legolcsóbb a teszt során, valamint az egyetlen, amin szerepelt, hogy dermatológiailag tesztelt.

Súly: 1,14 g
Ára: 300-400 Ft között mozog
Szavatossága: 24 hónap

NYC Kohl szemöldök- és szemceruza


New York Color termék, ami Mexikóban készült és New Yorkban álmodtak meg - az angol szövegből ez derült ki. A 921-es Jet Black színben jutottam hozzá, ami egy sima feketét takar. Szénfekete testvére is van, 923A charcoal néven. Fólia védi és biztosít minket arról, hogy steril a termék. Teszter viszont nincs, így nem tudjuk megnézni, milyen textúrájú és ez hatalmas hiba! Otthon a kibontás után szembesültem azzal, hogy egy igencsak kemény ceruzáról beszélünk. A felső szemhéjon próbáltam ki először, de katasztrofális. Nagyon rá kellett nyomni ahhoz, hogy fogjon, ami valljuk be, nem szerencsés ezen a területen, ráadásul mindeközben apró darabokra morzsolódott a ceruza, sőt, szaggatott vonalat húzott. A satírozáskor az eredeti vonal megmaradt, nem lehetett eldolgozni, maximum foltos lett. Itt megbukott, ezért átmentem vele a vízvonalamra. Legnagyobb sajnálatomra itt egyáltalán nem fog, sőt, fél óra múlva a szemem bevérzett tőle. Éreztem, hogy szúr, fáj, és amikor tükörbe néztem, láttam, hogy egy kisebb piros folt keletkezett. Másnapra elmúlt, de ahogy később ismét tettem egy próbát, ugyanez történt. A lemosáskor pedig már nem is figyeltem arra, hogy csíp-e, anélkül is rossz volt.

Azóta szemöldökceruzaként szuperál, de óvatosan kell vele bánni, mert ott bezzeg fog! Cserébe a lemosása könnyű. A hegyezése macerás, törik. Eredeti funkciója sajnos borzalmas, ha nem tudnám máshová hasznosítani, bizony kuka lenne a vége. Azt hiszem, ez a szerencséje.

Súly: 1,2 g
Ára: 600 Ft körüli, leárazva 300 Ft volt
Szavatossága: 30 hónap

I love Rock szemtus


A Essence terméke, amit Németországban gyártanak. Külön magyar címkével van ellátva, melyen a „szemtus” szó szerepelt, ezen kívül az összetevők vannak rajta felsorolva, más nem. Egyetlen színben kapható, az angol leírásból csak annyit derült ki, hogy ultra fekete. Teszter nincs, becsomagolva sincs, ezért érdemes megnézni, melyiket vásároljuk meg.

Az állaga krémes, könnyen csúszik a bőrön. A felső szemhéjat szépen lehet vele festeni, igazán mélyfekete. Satírozás után is ilyen marad, könnyen eldolgozható. Vastag vonallal is kipróbáltam, ám ez esetben vigyázni kell, ugyanis hajlamos – gondolom a krémessége miatt – felmászni a szemöldökcsontra és odanyomdázni magát. Én ezt úgy küszöböltem ki, hogy odatettem egy zsebkendőt és többször felpislogtam, felfelé néztem. Így nem a bőrömre került a felesleges festék, hanem a zsebkendőre és megszáradt a szemhéjamon. A vékony vonallal nem volt ilyen gond. Az eredmény mindkét esetben kellemesen fényes.

Vízvonalon is jól pigmentált, de sajnos egy kicsit megfolyt, ezáltal apró pöttyök kerültek a szem alá. Nem vízálló, így nem is vártam tőle. Könnyekkel és esővel szemben való strapabírása viszont lenyűgözött, meg se kottyant neki. Cserébe a lemosásnál többször kellett átmenni rajta, mire maradék nélkül eltűnt, sőt előfordult, hogy a korong már tiszta volt, reggelre mégis előkerült egy kis szín. Illetve amíg teljesen le nem mostam, és belement a szemembe, akkor picit csípte. Azóta igyekszem óvatos lenni ezzel és nincs gond. A hegyezés könnyű, nem törik, a puhaság ellenére sem ragad a hegyezőbe. A leeső darabokat érdeme egyből likvidálni (a szemetes felett hegyezni), mert a legkisebb is iszonyatosan tud maszatolni. A leghosszabb szavatosságot ígéri, a legpigmentáltabb és a legkisebb.

Súly: 1 g
Ára: 950 Ft
Szavatossága: 36 hónap


Nálam a befutó az Essence lett, főleg, ha igazán szép, igéző és tartós sminkre vágyom. Hétköznapokon elég a Lady Ann. Szemöldökre pedig - ha azt is festeni akarom -, a szemem „rémévé” válik.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL