SZÉPSÉG

Bosszantó fehér csíkok, avagy a striák - Így szabadulj meg tőlük!

Szerző:
Szabó Anna
Sokféle bőrhibával kell szembenéznünk, amelyek az évek múltával egyre csak gyarapodnak. A narancsbőr is egyre gyakoribb már a fiatalság körében is, de főleg a nőket érinti, míg a stria mindkét nem problémája. Hogyan előzzük meg? Mit tehetünk, ha már kialakult? Hogyan lehet halványabbá tenni, vagy éppen teljesen megszabadulni tőle? Nézzük a választ!

 

Megelőzés. Mindenre ez a kulcsszó. De meggondolatlan fiatalként vagy boldog leendő anyukaként ki az, aki erre gondol? Így aztán kötelességünk népszerűsíteni ezt a szót és a különböző praktikákat arról, hogyan is küszöbölhetjük ki a borzalmas striák megjelenését.

Fontos tisztáznunk, hogy pontosan hogyan és mitől alakulnak ki. A bőr alatti kötőszövet könnyen megreped, hiszen nem tud olyan mértékben növekedni, mint a bőr felső rétege. Fájdalommal nem jár, de esztétikailag nem szép látványt nyújtanak a fehér csíkok. Létrejöhetnek gyors fogyás, hízás vagy nyúlás következtében, így a kamaszkorban és a terhesség során a legjellemzőbbek, de a túlzott testépítés miatt is bekövetkezhetnek.

Mit tehetünk a megelőzés érdekében?

Fontos, hogy megőrizzük bőrünk rugalmasságát. Erre számtalan módszert ismerünk, így ha genetikailag hajlamosak vagyunk a striák kialakulására, fontos, hogy minél hamarabb odafigyeljünk a bőrünkre. Számos feszesítő krémet ismerünk, de kezdetben az egyszerű testápoló is megteszi, hiszen bőrünk hidratálása a fontos. A hideg-meleg vizes váltózuhany is segíthet, hiszen fokozza a vérkeringést. Jótékony hatású lehet a masszázs, a mogyoróolaj vagy a lenolaj is. Belülről is ápolnunk kell a bőrünket, hiszen a vízhiánnyal és a rendszertelen, helytelen táplálkozással egyenes utat adunk nemcsak a striának, hanem a narancsbőrnek is. Tengeri halakat kellene fogyasztanunk hetente többször is, a zöldségek és a gyümölcsök pedig antioxidáns tartalmuk miatt játszanak szerepet bőrünk frissességében, de jó hatással rendelkezik a tojás és a máj is. A lényeg, hogy minél több olyan ételt fogyasszunk, amely cinket tartalmaz. Jó megoldás lehet az is, ha patikában kapható cink-készítményt szedünk táplálék-kiegészítésként.

Hogyan szabadulhatunk meg tőle?

Számtalan készítményt találunk a drogériák polcán, melyek azt ígérik, hogy megszüntetik a striákat, de ezek általában csak halványítanak rajta. Egyes kezelések pedig csak a frissen kialakultakat tüntetik el. Ha azonban nem szeretnénk drága kísérletekbe bocsátkozni, akkor otthon is elkészíthetünk egy „striakezelő” készítményt. Egy kevés mandulavajat olvasszunk fel gőz felett, adjunk hozzá 1 kanál ricinusolajat, néhány csepp mandulaolajat, és pár csepp narancs illóolajat.. Ha egész biztosra akarunk menni, akkor választhatjuk a legbiztosabb módszert is, a lézeres kezelést, melynél garantált a siker.

Könnyű tanácsokat adni, de egy kismamának már nehezebb az étrendjébe belepiszkálni csak azért, hogy ezek a bizonyos terhességi csíkok elő ne jöjjenek. Így a kulcsszó a szerencsés gén, ami könnyen leegyszerűsítheti a dolgokat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL