SZÉPSÉG

Bőrkisimító étkek abc-je

Szerző:
Szabó Anna
A szép bőr nem a kozmetikusnál kezdődik és nem is a márkás kencéknél, sőt nem is a házilag kikevert krémeknél, maszkoknál. A táplálkozásunk nagyban befolyásolja nem csak az alakunkat, de a bőrünk simaságát, üdeségét, fiatalosságát is. Lássuk hát, melyek azok az ételek és italok, melyek segítenek felvenni a harcot az idő múlásával szemben.

 


Alga


Az édesvízi alga értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mely által a bőrt feszessé teszi, visszaadja annak nedvességtartalmát és a ráncokat kisimítja. Por, tabletta vagy kapszula formájában kapható a patikákban, gyógynövényboltokban.

Alma


Ismerősen hangozhat az a régi mondás, mely szerint minden nap egy alma az orvost távol tartja. Bizony így van, ráadásul pektintartalmánál fogva a bőrt is bársonyossá, simává varázsolja.

Ananász


Nem véletlen, hogy a kozmetikumok egyik kedvelt alapanyaga, ugyanis a gyümölcshúsban lévő savak peelingként szolgálnak, összehúzzák a pórusokat, feszesítik a bőrt. Ha táplálékként fogyasztjuk, akkor elősegíti a sejtek regenerálódását, fokozza a kollagén termelődést. A levével be is kenhetjük az arcunkat, így fokozva a hatást.

Búzacsíraolaj


A ráncok ellen remek csodafegyver ez az olaj, mely főzéshez nem ajánlott, de készítsünk belőle salátaöntetet, arra kiváló. Keverjünk össze belőle 2 evőkanálnyit egy kevés citromlével, fűszerezzük petrezselyemzölddel.

Citrom


Külsőleg, belsőleg alkalmazva rugalmasítja a bőrt, a kötőszöveteket. Ízesítsük vele az ásványvizünket, de akár a müzlit is.

Dió


Extra adag vasat és ásványi anyagot tartalmaz, ennél fogva nyugtatja a fáradt, nyúzott, stressztől meggyötört arcbőrt.

Eper


Sokféle ásványi anyagban és A-vitaminban gazdag, ezáltal fokozza a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncok mélységét. Aszparaginsav is található benne, mely vízhajtó és salaktalanító hatású, így csökkenti a száj környéki ráncokat, amelyek az orcán lévő vízfelhalmozódások eredményeként jönnek elő.

Fekete áfonya


Hidratálja a bőr legmélyebb rétegét, gyenge gyümölcssav tartalma révén finomítja a bőr felületét, mely egészségessé és sugárzóvá válik.

Ginzeng


Fokozza a sejtek közti információ-átvitelt, gyorsítja és stabilizálja az anyagcsere-folyamatokat, lassítja az öregedést; fiatalos, egészséges, feszes bőrfelszínt varázsol.

Gomba


Akár szereted, akár nem, a gomba bizony még erre is jó. Táplálja az érett bőrt, gátolja annak öregedését, melyet a hormonháztartás változásai okoznak. Elősegíti a sejtek megújulását, fokozza a bőr rugalmasságát, ha hetente egyszer fogyasztasz belőle.

Grépfrút


Napi két szem elfogyasztásával éveket nyerhetünk, hiszen többek közt kiválóan tisztítja a bőrünket.

Gumicukor


Érdekes módon rengeteg zselatinnal látja el a szervezetet, megköti a vizet, mely által növekszik a bőr nedvességtartalma, és bársonyosan puha lesz. Azért ne eszegessük marokszámra, mert az alakunknak viszont nem tesz jót.

Homoktövis


Erősíti a kötőszöveteket, gátolja a narancsbőr és a ráncok kialakulását. Gyorsítja a hámsejtek regenerációját.

Kivi


A kivi is gátolja az öregedést, elsősorban magas C-vitamin tartalma miatt. Viszont nem csak bőrünkre nézve van áldásos hatása, hanem agyunkat, szemünket, sőt a tüdőnket is fiatalon tartja.

Körte


Serkenti a sejtek regenerálódását; nedvességképző, késlelteti a ráncokat.

Mandula


A dióhoz hasonlóan lassítja a ráncképződést és erősíti a bőr védekezőképességét a környezeti ártalmakkal és a káros UV-sugarakkal szemben. A mandulatej cukor- és fehérjetartalma pedig biztosítja a bőr simaságához nélkülözhetetlen hidratációt.

Málna


Kiváló E- és B-vitamin forrás, ezáltal elősegíti, hogy bőrünk puha és rugalmas maradjon, hajunk pedig bámulatosan csillogó legyen.

Paradicsom


Naponta egy friss paradicsom elfogyasztása megelőzi az idő előtti ráncosodást, megszünteti a bőr petyhüdtségét.

Savanyú káposzta


A benne lévő B-vitamin aktivizálja a zsírégetést és segít felszámolni a cellulit okozta barázdákat a combokról és a has tájékról.

Sárgadinnye


Az egyik legjobb ránctalanító gyümölcs, sokáig fiatalon tartja a bőrt, regeneráló retinolja által.

Szója


Tele van cinkkel, ennek köszönhetően véd az öregedéstől, késlelteti a ráncok megjelenését.

Szőlő


Sikerrel veszi fel a harcot a szabadgyökök ellen, amelyek a korai ráncosodásért is felelősek. Fokozza a sejtek vérellátását, kollagén-tartalmánál fogva a szem alatti apró ráncokkal szemben is hatásos. Napi 1 pohár szőlőlé a pattanások, mitesszerek számát is segít csökkenteni.

Tökmag


Különösen ajánlott száraz, érzékeny bőrűek számára és ekcéma esetén. Remekül táplálja, simává, rugalmassá teszi a bőrt.

Víz


Naponta legalább 6-8 pohárral fogyasszunk belőle, de ez a minimum.

Zöld színű zöldségek általában


Naponta fogyasszunk belőlük, ugyanis ezekben rejlenek a leghatékonyabb ránctalanító, szabadgyökfogó anyagok, melyek védik a bőrt a környezet káros hatásaitól, sőt, erősítik a szem környéki érzékeny, vékony bőrt.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL