DIVAT

Haspóló (crop top) - Barát vagy ellenség?

Szerző:
Szabó Anna
A 2014-es nyári divat elengedhetetlen részét képezik a haspólók. A sportruházatok között vált kedveltté, de mára már a vörös szőnyegig is eljutottak. Vegyük példának Tolvai Renit, aki az idei Glamour gálán egy Nike sportmelltartót viselt felső helyett. Azért ennél jóval elegánsabb darabokat is találunk a boltok polcain, de igencsak kemény önkritikát kell gyakorolnunk vásárlás előtt.

 

A has mutogatása nem akárkinek előnyös


Ha nem vigyázunk, könnyen nevetség tárgyává válhatunk. Ezért is vagyok bizonytalan, hogy mennyire egészséges ez a divat. Régóta megy a vita arról, hogy ne csontsovány modellekkel reklámozzanak a divatházak, de úgy érzem, a haspólók még egy okot adnak arra, hogy irreális elvárásokat állítsunk fel önmagunkkal szemben. A tizenéves lányok körében nagyon népszerű ez a viselet, így azt hihetjük, ez az az alak, amire törekednünk kell. Illetve, pont a ruhadarab eredeti funkciója miatt, egyre többet vágynak kockás hasra a nők körében is. Ez persze, akár pozitív is lehetne, csak az alapgondolat helytelen. A testmozgásnak az egészséges életmód jegyében kell történnie és nem valami beteges divatmánia miatt.


Ugyanakkor, megoldható, hogy a hasunknak csak egy kis szelete látszódjon ki, a többit pedig a férfiak és mindenki más fantáziájára bízhatjuk. Hát nem sokkal kényelmesebb egész nap úgy rohangálni, hogy bármit ehetünk, bármit ihatunk, nem kell odafigyelnünk arra, hogy az izmaink mindig csodásan feszesnek tűnjenek? A megoldást pedig a magas derekú szoknyák és nadrágok jelentik. Sőt, azzal, hogy csak egy vékony csíkban mutatjuk meg a bőrünket, öv-hatást keltünk, ami optikailag homokóra-alakot kölcsönöz nekünk. Általában a felső hasizmunk a legtónusosabb, hála az előző napi haspréseknek, így ha nem is vagy egy izompacsirta, nagy eséllyel gyűjtheted be a bókokat. Számos összeillő szoknyát és haspólót vásárolhatunk már szettben is vagy külön-külön.


Nézd meg, hogyan viselik a sztárok sikkesen, anélkül hogy túl kihívó lenne, alaktól és kortól függetlenül:


{KEPGALERIA}


Ha még nem próbáltad ki ezt a trendet, akkor sem kell izgulnod, mert még jó ideig fogunk hallani róla!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL