FOGYÓKÚRA

Hamis tükörkép helyett széles mosoly

Szerző:
Szabó Anna
Télen egyszerű a dolga annak, aki néhány kiló felesleget vagy narancsbőrt akar rejtegetni, de nyáron nem kényszeríthetsz fel magadra egy harisnyát, ami mindent elfed. Nagyon sok tippel találja szemben magát az, aki fogyni szeretne, de mi van azzal, akinek inkább a közérzetével vannak gondok a súlya miatt?

 

A nagy melegben nehezen mozogsz, egy-egy nagyobb étkezés után pedig bálnának érzed magad? Ha nem érzed jól magad a bőrödben, akkor a tükör néhány esztétikai hibát hatalmasra nagyít. A hamis tükörkép pedig beleivódik az agyadba, és nem hagy nyugodni. Akár hiszed, akár nem, ez ellen könnyen tehetsz.

Tudj nemet mondani a hasadnak

Ha sokat eszel egyszerre, az egész napodat megbélyegezheti. Ha a telítettségérzet elmúlik, akkor pedig jön a bűntudat, ami napokig gyötörhet. Kis adagokat egyél, aztán jöhet egy szelet dinnye, ami eltelít, de nagyon egészséges. Nem csak az a fontos, hogy mennyit eszel, hanem az is, hogy mit. A zsíros és nehéz ételek a magyar konyha alapját képezik, de ilyenkor jobb, ha átveszünk néhány receptet más országoktól. A gyümölcsös, zöldséges ételek, krémlevesek a legjobbak a hőségben.
Az ízületeid is megsínylik a meleget? Sokszor a vízhiány is okozhat ilyen problémát, ezért egy pohár víz mindig segíthet, valamint fontos a testápolók használata is.

A könnyedebb mozgás elérhető hideg-meleg vizes zuhannyal is, hiszen serkenti a vérkeringést, valamint a narancsbőrre is jó hatással van. Reggelente célszerű egy kicsit mozogni, amíg hűvösebb az idő. Nem kell bonyolult mozdulatokra gondolni. Elég, ha átmozgatod minden végtagodat, esetleg légző gyakorlatokat végzel. Csak ajánlani tudom a pilatest, amely 10 perc alatt új emberré varázsol anélkül, hogy megerőltetnéd magad. Ha pedig komolyabban, hosszú távon űzöd, formás és izmos test néz majd vissza rád a tükörből.

Az alkohol vízelvonó hatású, így nyáron ajánlott jobban odafigyelni a fogyasztására. Egy görbe este után nehezen mozogsz, kevesebb az életerőd, így nagyon fontos, hogy pótold a vízbevitelt.

A megfelelő ruha

Nincs olyan nő, aki elégedett lenne a testével, de a megfelelő ruha sokat dob az önbizalmon. Ez pedig a legfontosabb ahhoz, hogy átvészeld a pára és forróság okozta fáradtságot. Biztos, hogy mindenkinek van olyan testrésze, amelyet kellő szeretettel megmutat a világnak. Legyen ez akár a dekoltázs, a fenék vagy a láb területe. Célszerű arra gondolni, hogy a szépet mutatod meg, és nem a rosszat takargatod. Az interneten pedig végtelen számú cikket találhatsz arról, hogy mely alkathoz milyen formák és minták állnak jól.

A hamis tükörkép pillanatok alatt szertefoszlik és jó közérzet váltja fel! Ha pedig nem görcsösen akarsz néhány kilótól megszabadulni, már is könnyebben megy!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL