Hozzávalók:
12 tojás
3-4 evőkanál tej
hagyma
bacon, vagy sonka
paprika
sajt
só, bors
Elkészítése:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A felkarikázott hagymát egy serpenyőben üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a sonkát és a zöldségeket.
2. Ide bármi belekerülhet: cukkini, paradicsom, ki mit szeret, a lényeg, hogy pároljuk meg őket.
3. Ezután egy tálban felverjük a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá három-négy kanál tejet és reszelt sajtot. Ezt ráöntjük a serpenyőben lévő zöldségekre, majd betesszük a sütőbe.
FONTOS! Ha van műanyag a serpenyőnkön, azt alufóliával betekerjük, más teendőnk nincs vele. Nem kell aggódni, mert ez a megoldás, az alufólia maradéktalanul megóvja a műanyagot a hőhatástól.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK