Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma, felaprítva
2 zellerszár, felszeletelve
2 sárgarépa, felkarikázva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál balzsamecet
70dkg előre felvágott, kimagozott sonkatök
25dkg zöldbab, félbevágva
3 és ½ csésze csirkehúsalaplé
½ kiskanál morzsolt zsálya
1 piros csemegepaprika, felaprítva
2 csésze szeletelt shiitake-gomba
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál méz
Elkészítése:
1. Egy nagy lábasban, közepes lángon hevítsd fel az olajat. Tegyél bele először vöröshagymát és zellert, pirítsd 3 percig, majd a répát meg a fokhagymát, pirítsd tovább 2 percig, azután öntsd rá az ecetet, és tovább melegítve kb. 1 percen át kavargassuk az ételt, hogy a zöldségek ne ragadjanak le.
2. Tegyed bele a tököt, a babot és a zsályát, majd lassú tűzön főzd 15 percen át, míg a tök puhulni kezd. Ekkor rakd bele a paprikát meg a gombát, és főzd még 5-10 percig, amíg minden zöldség megpuhul.
3. Egy kis tálban keverd össze a mustárt a mézzel, csorgasd a raguba, és egyenletesen kavard el benne.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK