FOGYÓKÚRA

Zsírpárna itt, zsírpárna ott...

Szerző:
Szabó Anna
Annyian kérdezik, hogyan is szabadulhatnának meg a zsírpárnáiktól. A zsírtartalékok elhelyezkedése a nemtől függ. A nők a mellükben tartalékolnak, a pocakjukon, a csípőjükön, és a popsijukon. A férfiak a hasukon, továbbá hátul, a nyakuk alatt.

 

De miért is vannak zsírpárnáink? 

Az emberiség több ezer, sőt talán több millió évet élt le úgy, hogy az élelmet nehéz munkával kellett megszereznie, sosem volt belőle elég. Többet éhezett, mint dúskált, erre persze a szervezet “zsírtartalékok” beépítésével válaszolt, hogy a szűk esztendőkben is életben maradhasson. 

A zsírtartalékok elhelyezkedése a nemtől függ. A nők a mellükben tartalékolnak, a pocakjukon, a csípőjükön, és a popsijukon. A férfiak a hasukon, továbbá hátul, a nyakuk alatt. 


A zsírtartalékokon kívül persze más oka is lehet az olyan utálatos “dudoroknak”. A terhesség alatt és a szüléskor megsérülhetnek a hasizmok, elnyúlhat a bőr is. Ezektől a problémáktól nehezebb, de nem lehetetlen megszabadulni. 


Lássuk a megoldásokat!


Először is a testsúly csökkentése

Jó lenne a testtömegindexedet az optimális 18-25 értékre hozni. Válassz magadnak alacsony zsírtartalmú, rostokban gazdag diétát, és sportolj is mellé. Ha nagy a testsúlyfelesleged, először csak fokozatosan, hogy az ízületeidet ne terheld túl. Ne siess, nem egyik pillanatról a másikra kell megváltoznod. A fokozatosan kialakított eredmény, a megváltoztatott életmód tartósabb. De kocoghatsz, sétálhatsz, aztán evezhetsz, biciklizhetsz, lejárhatsz a tornaterembe. A lényeg az, hogy rendszeresen csináld, hogy a szervezeted megszokja, hogy az anyagcsere tempója megváltozott. 



Aztán folyamatosan jöhet a célzott gyakorlat

Ha közelítesz az optimális testtömegindexhez, az aerob gyakorlatok mellé végezz célzottakat is, hogy a megereszkedett izmoknak tónust adj. Kérdezd meg a konditeremben a tanácsadót, és kérj olyan gyakorlatokat, amiket otthon is el tudsz végezni. A rendszeresség ebben is lényeges. És ne hagyd abba a kocogást...az anyagcseréd hadd pezsegjen továbbra is. 



A végső simítások

A kozmetikusnál testtekercseléssel, masszázzsal megszabadulhatsz a makacs utolsó kis zsírdudoroktól is. 



A zsírleszívás és társai

Hmmm... azt sose felejtsd el, hogy bármennyire csak esztétikai okokból, de sebészi beavatkozásról van szó... a maga rizikóival, főleg, ha még altatnak is. Ha mégis ez mellett döntesz, mindenféleképpen kérdezd meg a körzeti orvosodat, mit szólna a dologhoz. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL