GASZTRO

Nagyi linzerje

Szerző:
Szabó Anna
A linzer eredete ma is vitatott, mert egyesek szerint egy bécsi cukrász találmánya, míg mások szerint a linzi asszonyok konyhájának büszkesége. Viszont amíg a vita eldől, érdemes kipróbálni az alábbi receptet. A hozzávalók 4 személyre szólnak, de ha abból indulok ki, hogy nálunk pillanatok alatt elfogy, ebben nem vagyok olyan biztos.

 

Hozzávalók


30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom héja
1 teáskanál sütőpor
lekvár
porcukor a tetejére

Elkészítés


A lisztben alaposan keverjük el a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Morzsoljuk el benne a puha margarint, majd adjuk hozzá a tojássárgáját. Ne ijedjünk meg, hogy nem áll még össze egységes tésztává.
Fóliába téve hagyjuk, hogy egy órát pihenjen a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt nagyjából 200°C-ra.
Miután eleget hűlt, vágjuk ketté, nyújtsuk ki és szaggassuk ki a tésztát. Minden másodiknak szúrjunk kis lyukat a közepére.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve kb. 10 perc alatt megsülnek. Hagyjuk őket kihűlni, majd ragasszunk össze kettőt-kettőt lekvárral. Szórjuk meg a tetejét porcukorral, és lehet is csemegézni.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL