Hozzávalók
- ½ kg spagetti tészta
- 15 dkg sonka vagy húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dl tejföl
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg reszelt sajt
- Só. bors
- Étolaj
Elkészítés
Sós vízben főzzük ki a fél kiló spagetti tésztát. Ezután a 15 dkg sonkát apró kockákra vágjuk, és a hagymával együtt kevés olajon megdinszteljük. Amikor ezzel elkészültünk, hozzáadunk 5 dl tejfölt, 5 gerezd fokhagymát és 20 dkg sajtot. Az így kapott szószt összeforraljuk.
Nagy, tűzálló edényben összekeverjük a mártást és a kifőzött tésztát. A tetejére kenünk 1 dl tejfölt, végül pedig megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Sütőbe rakva ropogós pirosra sütjük!
Jó étvágyat minden kedves Olvasónak!
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK