GASZTRO

Bányász spagetti

Szerző:
Szabó Anna
Ha már unod a hagyományos spagettit, de mégis ennél valami finom tésztát, akkor olvass tovább. Az alábbi receptet főként sajtkedvelőknek ajánlom és azoknak, akik egy fárasztó hét után, vasárnap nem akarnak a rántott hússal bajlódni. Az elkészítése gyors és egyszerű, így minden alkalommal remek választás.

 

Hozzávalók


- ½ kg spagetti tészta
- 15 dkg sonka vagy húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dl tejföl
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg reszelt sajt
- Só. bors
- Étolaj

Elkészítés


Sós vízben főzzük ki a fél kiló spagetti tésztát. Ezután a 15 dkg sonkát apró kockákra vágjuk, és a hagymával együtt kevés olajon megdinszteljük. Amikor ezzel elkészültünk, hozzáadunk 5 dl tejfölt, 5 gerezd fokhagymát és 20 dkg sajtot. Az így kapott szószt összeforraljuk.

Nagy, tűzálló edényben összekeverjük a mártást és a kifőzött tésztát. A tetejére kenünk 1 dl tejfölt, végül pedig megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Sütőbe rakva ropogós pirosra sütjük!

Jó étvágyat minden kedves Olvasónak!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL