FOGYÓKÚRA

Ezt tedd, hogy ne hízz el a nyaralás alatt

Szerző:
Szabó Anna
Nézz csak körül a medence mellett vagy a vízparton! Az emberek hosszú órákat töltenek fekve, hogy szép nyári színük legyen, de ritkán, vagy sosem látod őket mászkálni, csak ha sörért, vagy üditőért mennek. Nem csoda, hogy majdnem mindenki hízik a nyaralás alatt.

Tudom, hogy most mit gondolsz: Szabadságon vagyok, lazítok. De mit is pihensz ki? Igen, a mai rohanó élet megterhelő pszichikailag, de a testünk hétköznap is könyörög még egy kis mozgásért, és akkor se nagyon hallgatunk rá. 

A nyári vakáció pont jó alkalom lehetne arra, hogy egy kis plusz aktivitást vigyünk az életünkbe. Végre otthon hagytuk a munkahelyi stresszt, viszont rengeteg a szabadidőnk, mennyi mindenre használhatnánk! Jót tenne az egészségünknek, a derékbőségünknek is, és szép emlékek maradnának a nyaralásról. 
Nem, nem azt mondom, hogy a nyaralás minden percét töltsd sportolással. De annyi mindent ki lehetne próbálni! 


Úsznál? 

Tökéletes testgyakorlat, jó hatással van az izmokra, a hajlékonyságra, és a szív-és érrendszerre egyaránt, percenként vagy 9,5 kalóriát éget el. Azaz tíz perc kényelmes tempójú úszás hatvanat. És tíz percnél többet a vízben maradni nem nagy erőfeszítés ilyen melegben. 


Mit szólnál egy kis kosárlabdához?

A legtöbb szállodában van legalább egy palánk, és szerveznek is minitornákat a nyaralók között. De ha nem érzel kedvet a megmérettetéshez, vagy nem szívesen keveredsz idegenek közé, egy kis páros gyakorlat még mindig jót tesz a lábadnak, a szívednek is. Kb. 8,7 kalóriát égetsz el percenként, és nem is gondolsz rá, hogy tornagyakorlat, hiszen mindvégig a labdára figyelsz. 


Strandfoci

Ha nincs ellenedre egy meccs a haverokkal, a strandfoci tök jó szórakozás, és az egyenetlen, homokos talajon futkosás ráadásul szépen megtornáztatja a láb – és popsi izmaidat. 


Frizbi

Nincs is strand frizbiző emberek nélkül. És ha nem is játszottál már évek óta, ne aggódj, az ilyesmit az ember nem felejti el. És megmozgatja az egész testedet. 


Biciklizés

A legjobb módja annak, hogy körülnézz a nyaralóhelyen, a biciklizés. Kis idő alatt nagy távolságot tehetsz meg, és jót tesz ráadásul a szívednek, a tüdődnek meg a lábizmaidnak is. 5-12 kalóriát égetsz percenként, kerékpártól és sebességtől függően. 


Röplabda

A leglehetetlenebb helyeken is szép barna leszel tőle, remek szórakozás, és szuper jó kar, láb, és hátizommunka. És nem nagy hajtással 9 kalóriát is elégethetsz percenként. 


Tánc

Ha semmi más nem csábított mozgásra, ez biztosan fog! Tudományos: attól függően, mennyire pörgős vagy, a táncolás 5-15 kalóriát éget percenként. De jó zene mellett nem is gondolsz erre, hiszen nem ez a lényeg. 

Idén nyáron tényleg tegyél már valamit! Nem lesz jó kipihenten, és mégis fitten hazamenni? 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL