Hozzávalók
- 10 db érett őszibarack
- méz (v. ízlés szerint cukor)
- 2 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 2 dl tej
- 0,5 l víz
- 1 dl tejszín
- 1 dl édes fehérbor
Elkészítés
5-6 db őszibarack húsát turmixoljuk össze, öntsük hozzá a tejet és a vizet, ízlés szerint ízesítsük mézzel (vagy cukorral), adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat (ez el is hagyható) és az őrölt fahéjat, alaposan keverjük össze, majd forraljuk fel. Amikor már forr, keverjük hozzá a tejszínt, és az édes fehérbort, majd újra forraljuk fel, és folyamatos kevergetés mellett főzzük 2-3 percig.
A megmaradt őszibarackoknak húzzuk le a héját, magozzuk ki, vágjuk kisebb kockákra, tegyük bele a forró levesbe, és óvatosan keverjük össze. Végül fedjük le az edény tetejét, és hagyjuk a levest langyosra hűlni.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK