ÁLLATI CUKISÁGOK

Néhány programötlet, amit a kutyád is imádna

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb kutyatartó elképzelhetetlennek tartja, hogy ne vigye magával kedvenceit egy-egy utazás vagy kirándulás alkalmával. Igaz, vannak olyan fajták, akik kevésbé szeretik a hosszabb sétákat vagy a nehezebb terepet, azonban most olyan helyszíneket gyűjtöttünk össze, amik főként a barátságos, mozgékony kutyáknak kedveznek.

 

Erdő


A kutyák imádják az erdőket, hiszen számos felfedezésre váró helyet nyújt számukra. A rengeteg illat és szag, az ott élő állatok sokszínűsége, illetve a zegzugos utak mind izgalmas élményt nyújthatnak egy házi kedvencnek. Az otthoni környezetet már jól ismerő kutya számára az ismeretlen helyek tökéletes kirándulási lehetőségnek felelnek meg. A szófogadó ebeket akár el is engedhetjük, hiszen az erdőben nincs olyan rájuk leselkedő veszély, mint a forgalmas utak, autók, és arra is kevés az esély, hogy kóbor kutyával találkozzunk. Ettől függetlenül egy ilyen program is járhat némi kockázattal; olykor egy-egy vadállatba is belebotolhatunk, de a kullancsok is komoly bajt jelenthetnek.


Vízpart


Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy a Balaton, a Duna vagy más vizek partjára visszük el kedvenceinket; a felhőtlen boldogság biztosan nem marad el. A kutyák általában jó úszók, a bátrabbak pedig biztosan előszeretettel mártóznak majd egyet ebben a nagy melegben. A vízpartok olyan kedvenc helyszínek közé tartoznak, ahol játékosan tölthetik el idejüket. Azonban itt sem árt, ha nem tévesztjük szem elől állatainkat, hiszen a hirtelen mélyülő, gyakran zavaros vizek ugyanúgy veszéllyel lehet rájuk is, mint ránk.


Kutyáknak szervezett programok


Ez a program leginkább azoknak a kutyáknak megfelelő, akik jól ki tudnak jönni fajtársaikkal. Az efféle programokat leginkább az állatok napján, kutyakiállításokon, vagy valamelyik állatvédő szervezet örökbefogadó napján találkozhatunk, amikor is több száz kutyatartó és kedvence kerülhet kapcsolatba egymással. A legtöbb esetben különböző programokkal várnak minket, például ügyességi vagy szépségversennyel, előadásokkal vagy kutya-gazda páros játékos feladatokkal. Az egyetlen problémát ezeken az eseményeken az jelentheti, ha kedvenceink nem jönnek ki egymással, azonban az efféle programok éppúgy alkalmasak a szocializálódásra is. Érdemes elvinni a visszahúzódóbb kutyákat, hiszen egy idő után már természetesnek fogja érezni a többi állat jelenlétét, amivel hosszútávon eredményeket érhetünk el.


Egyéb szabadtéri programok


A nem kifejezetten állatoknak szóló programok éppúgy megfelelnek egy közös kikapcsolódásnak, amely során a gazdi és kutyája is jól érezheti magát. Fesztiválokon, különböző eseményeken már egyáltalán nem meglepő a kutyával érkező látogató, az állatok is fontos részeseivé váltak ezeknek a programoknak. Ahogyan a fentieknél, itt is lehetőség van arra, hogy kedvenceink megszokják egymás, illetve az embertömeg jelenlétével is megbarátkozzanak. A különböző sportrendezvényeknél pedig kifejezetten népszerű, ha kedvenceinkkel együtt érkezünk. Az ehhez hasonló programok ideális alkalmat nyújtanak arra, hogy az ember és az állat közötti kapcsolat még inkább elmélyüljön.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL