GASZTRO

Mikróban készült melegszendvicsek

Szerző:
Szabó Anna
Egyszerűen, gyorsan valami finomat és laktatót? Készíts te is mikróban ínycsiklandó melegszendvicseket. Nem kell hozzá sokféle, drága alapanyag.

A legfontosabb, hogy grill funkciós mikróban tudod csak elkészíteni ezeket a finomságokat.
Az ízhatás is teljesen más, így igazi melegszendvicset kaphatsz
végeredményül.


Gombás melegszendvics
Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg gomba
- 1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 1 db tojás
- 8 dkg sajt (ízlés szerint)
- só
- őrölt fehér bors

A finomra vágott vöröshagymát tűzhelyen, 2 dkg vajjal üvegesre hevítjük. (Az elkészült hagymát áttesszük egy jénaiba) A jól megmosott, megtisztított gombát felszeleteljük, rátesszük a vöröshagymára, elkeverjük, majd 7-8 percre betesszük a mikróba és sima főző fokozatra állítjuk. Ha a gomba leve elpárolgott, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. A tojást felverjük és hozzákeverjük a hagymás gombához, majd 2 percre visszatesszük a mikróba. A kenyérszeleteket megkenjük a gombakrémmel, tetejére bőséges sajtot reszelünk, majd grill fokozatra állítva 1-1,5 percig ráolvasztjuk a sajtot. Ha valaki ropogósan szereti a melegszendvicset, nyugodtan sütheti 3 percig is.


Sonkás melegszendvics
Hozzávalók:
- 12 dkg gépsonka
- 12 dkg trappista sajt
- 4 szelet kenyér
- 2 dkg vaj vagy margarin

A kenyérszeleteket a mikróban 1 percig melegítsük, majd kenjük meg vajjal, helyezzük a kenyérre a sonkaszeleteket, szórjuk rá a sajtot. 1-1,5 percig grill fokozaton olvasszuk a tetejére a sajtot.


Sajtos melegszendvics
Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér, 4 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg camembert sajt
- 1 evőkanál metélőhagyma (snidling)
- 0,5 dl fehérbor
- őrölt pirospaprika

A kenyérszeleteket 1 percre melegítsük fel a mikróban. A sajtot, a vajat, a fehérbort és a metélőhagymát keverjük össze.
A kenyérszeleteket kenjük meg a krémmel, hintsük meg az őrölt paprikával, majd 3-4 percre grill fokozatra állítva, tegyük a mikróba.


Hamburger másképp
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 4 db hamburgerzsemle
- 10 dkg vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- mustár
- ketchup
- salátalevél
- csemege uborka

A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk, finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá, majd húspogácsákat formázunk belőle. A mikróban, rácsra téve 2-3 percig grill fokozaton egyszer átforgatva készre sütjük. A hamburgerzsemlét félbevágjuk, a mikróban átmelegítjük, mustárt kenünk rá, ketchupot, salátalevelet, karikákra vágott uborkát teszünk közé, majd beletesszük a húspogácsát is, aztán befedjük a zsemle másik felével.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL