ANGYALISKOLA

Csakráink fényében - A szexcsakra

Szerző:
Szabó Anna
Kapcsolataink erőközpontja. Energiái 7 éves kor körül kezdenek el pulzálni, hiszen a gyermek ebben az életkorban kezd el a szülőktől függetlenebbül, az otthon határain kívül is más gyermekekkel és felnőttekkel kapcsolatot kialakítani.
Ekkor kezdenek kapcsolatokat szőni, felfigyelnek a másik nemre, kezdik választási szabadságukat és önállóságukat próbálgatni.




A szex csakra

Engedelmeskedéstől a személyes fizikai szükségleteinket kielégítő kapcsolatok felfedezése felé mozdít el bennünket. Az emberi kapcsolatokra irányuló szükségleteinkre rezonál, továbbá arra, hogy fizikai környezetünk dinamikáját bizonyos mértékben irányításunk alatt tartsuk.


Amikor aktíválódik

Amikor anyagi életünk hátterét sikerült biztosítanunk, más ösztönök és vágyak kerülnek előtérbe életünkben. Szeretnénk megosztani valakivel az életünket. Ekkor aktiválódik ez az energiaközpont, a szexualitást irányító szakrális csakra. Amint ez az energiaközpont kezdi vezetni a gondolkodásunkat, már valamivel kevesebb az önzés és a félelem, és hajlandóak vagyunk megosztani életünket és javainkat valaki mással.


A második csakra kulcsszavai: érzelmek, társas kapcsolatok, kreativitás, szexualitás, erotika, szaporodás, termékenység, önzés megszüntetése…


Miért felelős a szex csakra?

Ezen a szinten energiánk átvált arról, hogyan viszonyulunk a környezetünkhöz, átvált oda, hogyan viszonyulunk a környezetünkön belül másokhoz. Érzelmeinket irányítja. Felelős azért, hogy ki tudjuk fejezni megfelelően a bennünk lévő érzelmeket, vágyakat, szexualitást. Az ősi, soha ki nem haló érzelmek és alkotóerő központja.


Természeti eleme

Természeti eleme a víz, amelyből minden élőlény származik. A víz megtermékenyítő erővel bír. A víz tisztít, felold és eltávolít mindent, ami az energia szabad folyását gátolja bennünk.  A test szintjén ez a vese és a hólyag méregtelenítő és kiválasztó tevékenységében nyilvánul meg.
A lélek szintjén, pedig a megtisztulás egyik formája az, amikor megszabadulunk érzéseinktől, melyek eddig gátoltak minket abban, hogy életünket újra kezdjük.

Tehát a szex csakra szabályozza testünk folyadékháztartását, amely a menstruációhoz hasonlóan a Hold befolyása alatt áll.


Közelség és távolság, odaadás és dominancia

A legtöbb betegséget a kapcsolati problémák okozzák, vagy, hogy nem szeretjük eléggé magunkat, kishitűvé válhatunk, önértékelési problémáink lehetnek. Könnyen kialakulhat bennünk bátortalanság, gátlásosság, elutasítástól való félelem, ami görcsös testtartásban nyilvánulhat meg.


Ez a csakra a bennünk lévő kreativitás színhelye is

Minden ember arra születik, hogy alkosson valamit – az alkotás lehet egy gyermek, egy üzlet, egy kert, egy baráti kör, egy tárgy is. Bármi is legyen, ugyanolyan hasznos lehet számunkra. A kreativitás kiélése, megélése lelki egészségünk számára is lényeges.


Az életerőnk a személyes erőnkben fog megnyilvánulni

Amint a külvilággal és fizikai csábító hatalmával folyamatosan felmérjük személyes erőnket, ekkor a világban való létezésünket biztosító túlélési ösztöneink energiái nyilatkoznak meg bennünk.

Az erő minősége itt olyan fizikai formákon keresztül fejeződik ki, mint a materializmus, a tekintély, az irányítás, a tulajdonjog, az erotikus vonzerő, az érzékiség, a szenvedélybetegség. Folyamatosan kísérletezünk, hogy felismerjük, kinek van hatalma felettünk, megtanuljuk az erőt magunkhoz vonzani és felhasználni.


Félelmeink

Az irányítás elvesztésétől, az irányítottságtól; események, körülmények, állapotok domináns hatalmától való félelem. (nemi erőszak, impotencia, árulás, pénzügyi veszteségek, cserbenhagyás, elhagyatottság stb.) Az önálló pénzügyi és fizikai képességek és kitartás, az önvédelem, kockázat vállalás, veszteségek, döntésképesség.

Néhány kapcsolatunk szükségszerűen fájdalmas, mivel rendszerint nem a leglelkesebben viszonyulunk azokhoz a feladatokhoz, melyek önismeretünk növekedését, korlátainkkal való szembenézését követelik meg tőlünk.
Tudjátok-e, hogy a negatív cselekedetek és gondolatok, a félelemben gyökereznek. Amilyen mértékben van hatalma felettünk, olyan mértékben fogunk negatívan viselkedni. A hit következményeket szül. A félelembe helyezett hit romboló eseményekhez vezet, ami először képességeink széthullásában mutatkozik meg, és megakadályozza, hogy bizalommal támaszkodjunk a külvilágra.

{HUSVET2009}
Ha a félelem motivál bennünket, akkor a szex, a pénz hamis bálványi, minden, amit ezek képviselnek, bűvöletbe ejthetnek bennünket. S ha egyszer áldozatul estünk a csábításának, könnyűszerrel lemondunk az irányításáról és a rosszul működő partnerkapcsolat, a pénz vagy biztonság külső forrása veszi át a hatalmat felettünk.

Az ember képtelen világosan gondolkodni vagy cselekedni, mert a gondolatait, cselekedeteit megfertőzte a félelem.



Ez a csakra arra kényszerít bennünket folyamatosan, hogy döntéseket hozzunk.
Fizikai elevenség érzetét nyújtja, és biztosítja az alapvető túlélési ösztönt.


Folytatjuk!


Test-Lélek-Szellem Gyógycentrum

06/ 20 491 51 31

Budapest, Üllői út 266.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL