KÖZÉRZET

Su Jok - Avagy kézzel-lábbal az öngyógyítás útján

Szerző:
Szabó Anna
Hol itt fáj, hol ott fáj, de még meggyógyulni sincs időd? Ha természetes és gyors megoldásra vágysz, a Su Jok módszer neked szól! Egyszerű és hatékony módszer, mely gyorsan elterjedt a világon.

 

Régóta tudjuk, hogy láb- és kézfejünkön keresztül testünk különböző pontjai gyógyíthatók. Így van ez a dél-koreai Su Jok terápiával is. A módszer nagyszerűsége éppen egyszerűségében rejlik, hiszen a sikeres gyógyításhoz csak a megfelelő területen kell megkeresnünk az érzékeny pontot. És azt a fájdalom elmúltáig masszíroznunk. Kidolgozója Park Jae Woo dél-koreai professzor volt, aki 1974-ben felfedezte a megfeleltethetőségi rendszereket. Ennek lényege, hogy a kezünkön leképeződnek testünk egyéb részei, szervei.

 

 

Alaptételét továbbfejlesztve 1984-re elkészül a tudományos alapokon nyugvó Su Jok (Su=kézfej, Jok=lábfej) módszert, majd alig három év alatt tanai világszerte hódítani kezdtek. Ez nem is csoda, ha arra gondolunk, hogy rohanó világunkban, talán a legfontosabbra, egészségünkre nem jut elég időnk. 


Szabadon áramló energia – betegségmentes élet

Minden élőlény testének, így az emberének is van energetikai rendszere, aminek vetületét kezelhetjük. Ennek bekapcsolásával, illetve az esetleges gócpontok feloldásával a test öngyógyító mechanizmusát indíthatjuk be. Így elősegíthetjük Park Jae Woo megfeleltethetőségi rendszerének fizikai gyógyulásunkat mindenféle mellékhatások nélkül.

Ráadásul viszonylag rövid idő alatt elsajátítható módszer, és nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre is kiválóan használható, mivel jelez már a betegség megjelenése előtt. A masszírozáskor bevethetünk természetes segítőket is: magokat, terméseket, ásványokat, mágnest, moxát.

 

 

A képlet alapja egyszerű: ugyanannyi kiálló testrészünk van, mint ahány ujjunk. Vagyis a testünkön felfelé a fej (1), a végtagok lefelé (2-5), a kézfej ujjai szintén lefelé (6-14), plusz a hüvelykujjak oldalirányban (15-16). Ezek mérete alapján a fejünk – mely a legrövidebb testrészünk – nyakunkkal együtt megfeleltethető a hüvelykujjunknak. Kézfejünk ujjai közül a 3. és a 4. ujjunk a leghosszabbak ezek felelnek meg lábainknak; és mivel kezeink középhosszúak, ebből következően a 2. és 5. ujjunkkal feleltethetőek meg. Tenyerünk pedig a hasüregünk bajaira utal.

Ezek segítségével könnyedén rábukkanhatunk betegségeink gócpontjaira, akár eddig rejtve maradtakra is. Ha így történik, nincs más dolgunk, mint folyamatos nyomást gyakorolni az adott pontra mindaddig, amíg melegséget nem érez a kezelt személy vagy csökken a fájdalom. Stimulálhatjuk még a megfelelő pontokat apró, körkörös mozdulatokkal, szintén a melegség megjelenéséig.

 

Tipp

Egyébként is érdemes minden nap átmasszírozni kezünket és lábunkat, mivel serkenti vérnyomásunkat, de még véletlenül is rábukkanhatunk egy betegséget jelző pontra.
Ilyenkor masszírozzuk az adott felületet erőssebben, míg a terület fel nem forrósodik, majd a fájdalom végleg el nem múlik.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL